8 filme despre călătorii și vacanță pe care le vei adora

filme

Cred că dintotdeauna filmele au avut puterea de a mă „teleporta” în alte colțuri ale lumii, să călătoresc cu ochii deschiși, ba chiar să-mi organizez câteva excursii în funcție de locurile văzute în filme. După ce am terminat Slumdog Millionaire, am zis că trebuie să ajung și eu la un moment dat în India, în acel haos fascinant. Into the Wild m-a convins să plec într-o aventură de una singură (bine, bine, nu vă gândiți că vreau să repet povestea lui Chris Alexander Supertramp de la cap la coadă), iar Roman Holiday nu este doar filmul care m-a făcut să o iubesc pe Audrey Hepburn, ci și cea mai bună „campanie de promovare” a Romei.

Și exemplele pot continua, așa că astăzi fac o trecere în revistă a celor mai simpatice travel movies din ultimii ani.

Voi începe nu cu unul, ci cu trei filme absolut superbe, o trilogie senzațională în regia lui Richard Linklater: Before Sunrise, Before Sunset și Before Midnight. Céline (Julie Delpy) și Jesse (Ethan Hawke) se cunosc în timpul unei călătorii cu trenul spre Viena. Chimia dintre ei este incredibilă și, pe parcursul celor trei pelicule, le descoperim poveștile, percepțiile lor despre dragoste, viață, aventuri și… o lume ideală.

before midnight

A Room with a View este ecranizarea romanului omonim scris de E. M. Forster, cu Helena Bonham Carter și Julian Sands în rolurile principale. Lucy Honeychurch (Bonham Carter) este o tânără din Surrey care ajunge în vacanță în Italia, alături de conservatoarea Charlotte (Maggie Smith) verișoara sa mai mare și totodată însoțitoarea ei. În Florența, Lucy îl cunoaște pe charismaticul George Emerson (Sands), de care se simte atrasă instantaneu.

a room

Meryl Streep și Robert Redford sunt protagoniștii unei povești de dragoste impresionante, ecranizarea romanului autobiografic Out of Africa al lui Karen Blixen. Karen (Streep) merge cu soțul ei, Bror Blixen (Klaus Maria Brandauer) în Africa, unde cei doi ajung să administreze o plantație de cafea. Aici, ea îl cunoaște pe Denys Finch-Hatton (Redford), un cunoscut vânător, care îi devine mai mult decât un simplu prieten.

Pe lângă faptul că e unul dintre cele mai emoționante filme de dragoste din ultimele două decenii, The English Patient, adaptarea cărții lui Michael Ondaatje, este și filmul în urma căruia l-am desemnat pe Ralph Fiennes actorul meu preferat. La finalul celui De-al Doilea Război Mondial, Hana (Juliette Binoche) găsește un bărbat cu arsuri grave pe tot corpul, pe care încearcă să îl îngrijească în timp ce el îi relatează o poveste de dragoste copleșitoare.

the english

După The English Patient, voi continua cu un alt film în regia lui Anthony Minghella: The Talented Mr. Ripley, care a obținut cinci nominalizări la Oscar. Tom Ripley (Matt Damon) este un tânăr care, în urma unei minciuni, ajunge în Italia pentru a-l face pe Dicki Greenleaf (Jude Law), un student la Princeton rebel, dar extrem de bogat, să se întoarcă acasă, în Statele Unite.

În regia lui Alfonso Cuarón, Y tu mamá también urmărește aventura prin Mexic a unui grup format din doi adolescenți și o femeie mult mai matură decât ei. Cei trei pornesc împreună într-o excursie în care trăiesc experiențe legate de dragoste, sex, prietenie și nu numai.

Bineînțeles că din acest top nu putea lipsi un film de Wes Anderson: The Darjeeling Limited. Peter (Adrien Brody), Jason (Jack Whitman) și Francis (Owen Wilson) sunt trei frați care nu au mai vorbit unul cu celălalt de ceva vreme și care se hotărăsc să plece împreună într-o călătorie de regăsire cu trenul prin India. Totuși, planul lor nu decurge deloc așa cum trebuie și aceștia se trezesc în mijlocul deșertului… complet derutați.

darjeeling

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle