8 filme de Crăciun pe care trebuie să le descoperi în decembrie

craciun

Nu o să povestesc nici despre filmele clasice, precum It’s A Wonderful Life și Miracle on 34th Street, și nici despre celebra serie Home Alone sau Jack Frost, pentru că deja le știți mult prea bine (eu încă nu m-am plictisit de ele și plănuiesc să le includ în maratonul meu cinematografic de Sărbători și anul acesta). În schimb, o să vă propun opt pelicule nu foarte populare, dar care, în mod sigur, vă vor face să intraţi rapid în spiritul Crăciunului.

I’ll Be Home for Christmas (1998)
Jake (Jonathan Taylor Thomas) este un student care plănuiește să meargă acasă de Crăciun, însă, în urma unei farse puse la cale de colegii săi, acesta se trezește singur în mijlocul deșertului, îmbrăcat în Moș Crăciun. Hotărât să își petreacă Sărbătorile în familie, Jake pornește într-o călătorie extrem de amuzantă, presărată cu multe, multe peripeții.

Surviving Christmas (2004)
Ben Affleck joacă acum în filme serioase și regizează pelicule câștigătoare de Oscar (Argo), însă chiar și el a trecut prin etapa comediilor ușurele, numai bune de urmărit în sezonul festiv. În Surviving Christmas, acesta joacă rolul lui Drew Latham, un bărbat foarte bogat, care închiriază o familie pentru a nu-și petrece Crăciunul de unul singur. Din distribuție mai fac parte și regretatul James Gandolfini, Christina Applegate și Catherine O’Hara.

5
Surviving Christmas

National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)
Dacă nu ați făcut cunoștință cu familia Griswold, acum este momentul să o faceți. Clark Griswold (Chevy Chase) își dorește un Crăciun de poveste, așa că îi pe pe Ellen (Beverly D’Angelo), soția sa, și pe copiii lor, Audrey (Juliette Lewis) și Rusty (Johnny Galecki), într-o excursie cu mașina în căutarea bradului perfect. Însă planul lui nu decurge deloc așa cum își imaginează el, iar în scurt timp, Crăciunul se transformă într-o adevărată catastrofă.

Scrooged (1988)
Inspirat de personajul lui Charles Dickens, Scrooged îl are în prim plan pe Frank Cross (Bill Murray), un producător de televiziune arogant, pe care succesul l-a transformat într-un individ foarte enervant. În prag de Crăciun, acesta este vizitat de trei fantome care îl ajută să își schimbe viața.

Deck the Halls (2006)
Două familii. Două case. Un război de Crăciun. Steve Finch (Matthew Broderick) iubește tradițiile de Sărbători și organizează în fiecare an festivalul de iarnă al orașului, entuziasmul său fiind de-a dreptul obositor pentru apropiații lui. În momentul în care Buddy Hall (Danny DeVito) și familia acestuia se mută în cartier, Steve își dă seamă că are competiție serioasă la capitolul „spirit festiv” și pune la cale o nouă strategie.

4
Deck the Halls

Serendipity (2001)
Puțin romantism de Crăciun nu strică, nu-i așa? Iar Sara (Kate Beckinsale) și Jonathan (John Cusack) știu cel mai bine acest lucru. Cei doi se întâlnesc într-un magazin din New York, în timp ce caută cadourile perfecte pentru Crăciun, și, chiar dacă fiecare are pe altcineva, petrec împreună o seară prin Manhattan. La finalul serii, hotărăsc să lase destinul să decidă pentru ei și, înainte să se despartă, își notează pe o carte și o bancnotă numele și numărul de telefon.

1
Serendipity

Love Actually (2003)
Cu o distribuție impresonantă (Emma Thompson, Bill Nighy, Colin Firth, Liam Neeson, Keira Knightley, Alan Rickman, Hugh Grant, Martin Freeman, Rowan Atkinson), Love Actually, unul dintre filmele mele favorite de Sărbători, este un este un colaj de întâmplări prin care trec diferite personaje preajma Crăciunului.

2
Love Actually

Happy Christmas (2014)
După ce se desparte de prietenul ei, Jenny (Anna Kendrick) se mută în casa fratelui său, Kevin (Mark Webber), care locuiește cu soția și fiul lor de doi ani. La început, prezența lui Jenny le tulbură liniștea, însă lucrurile se schimbă pe măsură ce se apropie Crăciunul, iar influența tinerei este una extrem de importantă pentru familie.

3
Happy Christmas

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle