8 filme cu cele mai simpatice animale de companie

filme

Am tot citit în ultima vreme diverse articole în care erau prezentate studii (realizate de National Institutes of Health din America) despre legătura dintre om şi animale şi cum cele din urmă ne influenţează starea de spirit, făcându-ne mai fericiţi. Dar adevărul este că nici nu avem nevoie de studii, mie, cel puţin, îmi e de ajuns să mă uit la căţelul meu miniatural (bine, mint, s-a mai „împlinit” în ultimele luni şi a devenit vizibil) ca să mă simt liniştită şi fericită instantaneu.

Sigur, şi filmele funcţionează bine în cazul ăsta. Iar eu am adunat o colecţie generoasă de pelicule cu pisici, câini, ba chiar şi porcuşori. Aşadar, pentru zilele în care mood-ul vostru nu este la cel mai bun nivel, iată câteva filme care vă asigură doza de fericire necesară. Efect garantat!

Beethoven
Beethoven este de departe cel mai simpatic blănos din filme şi nici nu e de mirare că seria cu el a avut atât de mult success (primul film a avut premiera în 1992). După ce reuşeşte să scape de bărbaţii care vor să îl transforme în experiment medical, isteţul St. Bernard ajunge în casa familiei Newton şi se dovedeşte a fi cel mai bun, loial şi util prieten al cartierului.

Charlotte’s Web
Viaţa unui porcuşor nu e deloc simplă, mai ales atunci când se apropie… Crăciunul. Micuţa Fern (Dakota Fanning) se ataşează de Wilbur (vocea lui Dominic Scott Kay), un porcuşor naiv pe care îl aduce să locuiască la ferma familiei sale. Numai că destinul lui Wilbur pare pecetluit: de Crăciun, acesta va deveni o cină festivă copioasă. Planul nu sună deloc bine, aşa că prietenii lui îi sar degrabă în ajutor şi fac tot posibilul ca porcuşorul să rămână alături de ei chiar şi după Sărbători.

charlotte

My Dog Skip
Willie (Frankie Muniz) este un puşti introvertit, căruia colegii de la şcoală îi fac viaţa un coşmar în fiecare moment. Lucrurile se schimbă în clipa în care părinţii săi îi fac cadou un Jack Russell Terrier pe nume Skip. Căţelul devine cel mai bun prieten al lui Willie şi îl ajută să treacă peste toate problemele sale.

Fly Away Home
După ce îşi pierde mama într-un accident, Amy (Anna Paquin) este nevoită să se mute cu tatăl său pe care de-abia îl cunoaşte, într-o ţară complet străină. Aceasta găseşte un cuib de ouă abandonate şi se hotărăşte să aibă grijă de ele, dar şi de puii care urmează să iasă din ele.

Flipper
Flipper este fără doar şi poate cel mai cunoscut delfin din lume (s-au făcut două filme cu acest personaj, în 1963 şi 1996, şi două seriale, în 1964 şi 1995). După ce mama sa îl trimite pe o insulă din Florida, la unchiul său, Sandy (Elijah Wood) se împrieteneşte cu un delfin pe nume Flipper, alături de care trăieşte aventura vieţii lui.

Marley & Me
Pentru că încă nu sunt pregătiţi să aibă un copil, John (Owen Wilson) şi Jenny (Jennifer Aniston) se hotărăsc să adopte un căţel, aşa că aleg un labrador drăgălaş, căruia îi spun Marley. Cei doi îşi dau seama rapid că viaţa cu Marley nu e deloc uşoară, mai ales că acesta este foarte, foarte neastâmpărat.

fotorcreated

Nine Lives
Sigur, filmul nu este nici pe departe o capodoperă, dar cred că merită văzut dacă vă plac pisicile. Povestea se învârte în jurul lui Tom Brand (Kevin Spacey), un miliardar dependent de cariera lui, pentru care familia este mereu pe locul doi. În urma unui accident magicl, Tom se transformă într-un pisoi, Mr. Fuzzypants, fiind nevoit să își reevalueze întreaga viață din ipostaza de… felină.

9lives

Hachiko: A Dog’s Story
Bineînţeles că nu puteam încheia lista de filme fără preferatul meu, Hachiko. Legătura puternică dintre el şi stăpânul său mi s-a părut absolut incredibilă, iar faptul că filmul e inspirat din fapte reale m-a făcut să apreciez şi mai mult această poveste. Merită văzut şi revăzut măcar o dată pe an.

hachiko

Şi dacă tot am ajuns la acest capitol, cred că merită să menţionez încă patru producţii… clasice, dar la fel de haioase: Lassie, cel mai popular serial din perioada anilor ’50-’70, Free Willy, povestea balenei care devine principala atracţie a unui parc de distracţii, şi animaţiile 101 Dalmatians (1961) şi The Aristocats (1970), două comedii pentru întreaga familie.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle