7 trucuri pentru a arăta stylish fără să cheltuieşti vreun ban

hepta_2568546

Despre stil există numeroase discuţii, de la ce înseamnă şi până la dilema „este înnăscut sau se poate dobândi?”. Un lucru este cert – stilul este ceva personal. Mai exact, ce este stylish pentru cineva poate să arate total nelalocul lui pe o altă persoană. Aşadar, nu există o reţetă standard pentru a arăta stylish.

Cu toate acestea, am adunat mai jos o serie de mici trucuri care au avantajul că pot fi adaptate fiecărui stil în parte, astfel încât să se muleze pe estetica pe care o favorizezi. În plus, este vorba despre nişte artificii stilistice extrem de simple, care nu durează mai mult de câteva secunde de realizat, şi pentru care nici măcar nu este nevoie să cumperi haine sau accesorii noi.

Învaţă să stăpâneşti jocul suprapunerilor

Paris Fashion Week - Street Style

Indiferent că vorbim despre o ţintă minimalistă sau una ce presupune multiple piese cu diverse aplicaţii, printuri sau alte ornamente, un look va fi mai de impact şi va părea că are o poveste în spatele construirii lui, atâta vreme cât conţine mai multe elemente suprapuse. În exemplul de mai jos, de pildă, corsetul adăugat peste o ţinută simplă, formată din cămaşă şi pantaloni, transformă automat outfit-ul, oferindu-i profunzime şi o imagine desprinsă din comun.

Asortează piesele

Street Style - NYC

Se considera la un moment dat că ţinutele asortate nu mai sunt cool sau la modă. Un lucru este cert: da, outfit-urile mismatched reflectă mult mai bine personalitatea, însă un look asortat nu va fi niciodata demodat – nu degeaba este semnul unei eleganţe atemporale. Dacă într-o zi nu ai chef să te chinui să potriveşti un print cu alt print, sau o culoare cu o altă culoare, optează pentru varianta easy şi 100% sigură – o ţinută asortată (se aplică atât în cazul printurilor, cât şi în cel al outfit-urilor monocrome).

Joacă-te cu proporţiile

Paris Fashion Week - Street Style

La fel ca şi în cazul suprapunerilor, proporţiile spun o poveste. O ţinută în care toate elementele sunt constituite de piese strâmte, ori toate supradimensionate, ori toate scurte, de exemplu, nu oferă niciun fel de impact vizual, ci ancorează imaginea de ansamblu într-un look, aş spune, bidimensional. Alternează piese strâmte cu piese oversize sau cropped, construind astfel o ţinută care arată diferit din fiecare unghi. În exemplul de mai jos, pantalonii sunt strâmţi în talie, dar largi pe picior şi decupaţi înainte de nivelul gleznei, lăsând să se întrevadă botinele strâmte pe gambă. Topul cu croială trapez (strâmt în partea de sus şi larg înspre nivelul taliei) e contrastat de jachetă cu croială cocon, care, spre deosebire de topul de pe dedesubt, se îngustează pe măsură ce coboară pe talie.

Încheie alternativ nasturii

Paris Fashion Week - Street Style

Poate părea un detaliu care trece neobservat, însă nu este. Nu te chinui să închei toţi nasturii unei jachete. Mai degrabă, încheie-i pe primii doi de sus, ori numai pe cei de la mijloc, ori numai pe cei doi de jos – rezultatul va fi un aer nonşalant. Singurul lucru de care trebuie să ai grijă e să nu îi închei totuşi strâmb…

Alternează texturi

hepta_2598828

Un alt mod de a aduce profunzime unei ţinute, în afară de a te juca cu proporţiile şi suprapunerile, este să mixezi diverse texturi. De la alternări neaşteptate (elegant + casual, exotic + clasic, etc), la mixuri din acelaşi registru stilistic, oricare este o variantă OK. În exemplul de mai jos poţi remarca cât de cool arată lâna + tulle + denim, însă la fel de stylish ar arăta şi o ţinută ultra-minimalistă, monocromă – de exemplu, un outfit all black compus dintr-un pulovar din caşmir, o pereche de jeanşi şi nişte botine din piele întoarsă.

Poartă o pălărie

Paris Fashion Week - Street Style

Poate fi vorba de fapt despre orice accesoriu capilar. O căciulă stil beanie, o pălărie clasică, sau poate o căciulă extravagantă din blană. Ideea este să ţi se potrivească (o poţi alege în funcţie de formă feţei, sau poţi să ignori complet regulile şi să porţi ce ai chef).

Poartă ochelari de soare

fotorcreated

Zona ochilor este printre primele pe care se fixează privirea oamenilor pe care îi întâlneşti, aşa că o pereche de ochelari de soare sunt cel mai probabil primul accesoriu pe care îl vor observa. În plus, îţi oferă un aer uşor misterios şi totodată lipsit de efort. Aleşi în mod inteligent, astfel încât să îţi flateze figura şi să se potrivească stilului tău, ochelarii de soare pot înlocui orice alt accesoriu.

Foto: hepta.ro