7 tipsuri de machiaj pentru cele care poartă ochelari

Machiaj pentru fete cu ochelari

Atunci când porţi ochelari de vedere, trebuie să te asiguri că machiajul pentru care optezi este vizibil chiar şi prin lentila acestora. Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi şi să recurgi la nuanţe extrem de intense. În astfel de cazuri, nu trebuie decât să iei în calcul că make-up-ul trebuie personalizat în funcţie de culoarea părului, a ochilor, de forma feţei, dar şi de rama ochelarilor. Aşadar, cum ne machiem atunci când purtăm ochelari? Iată câteva trucuri simple, care îţi vor de folos mai ales în dimineţile în care te grăbeşti.

  1. Pune-ţi ochii în evidenţă cu ajutorul  unui eyeliner lila, o culoare vibrantă, care îţi accentuează privirea, conferindu-i totodată luminozitate. Ar fi de preferat ca produsul să fie waterproof astfel încât vei evita ca machiajul să se strice pe parcursul zilei.
  2. Dacă ramele ochelarilor sunt colorate, foloseşte aceeaşi nuanţă şi pentru eyeliner. Evită grafismele trasate în linii negre. Totuşi, dacă vrei să aplici fard pe pleoapa mobilă, nu e o idee bună să asortezi culoarea acestuia cu cea a ramelor.
  3. Ondulează-ţi genele cu ajutorul unui dispozitiv special şi abia apoi insistă cu mascara la baza acestora. Eviţi astfel ca genele să se lovească de lentila ochelarilor .
  4. Culoarea şi intensitatea machiajului trebuie să fie în concordanţă cu mărimea şi culoarea ramei ochelarilor. Mizează pe tonuri deschise, neutre, dacă ramele sunt mari şi au o culoare închisă. Dacă dimpotrivă, sunt simple şi minimaliste, poţi opta pentru un look ceva mai dramatic.
  5. Sprâncenele sunt elementele definitorii în orice machiaj. Iar atunci când porţi ochelari trebuie să le acorzi şi mai multă importanţă. Aşadar, dacă ramele ochelarilor sunt închise la culoare, sprâncenele tale trebuie să fie bine definite.
  6. Cearcănele trebuie pur şi simplu să dispară. În acea zonă pică exact umbra făcută de ochelari. Drept urmare, dacă inesteticele pungi de sub ochi nu vor fi bine acoperite, umbra nu face altceva decât să accentueze acest neajuns. Dacă nu te confrunţi cu o astfel de problemă, foloseşte doar un iluminator.
  7. Asortează-ţi rujul cu nuanţa ochelarilor. În felul acesta, vei crea o armonie în machiaj.

Foto: hepta.ro