7 seriale horror numai bune pentru un maraton de Halloween (și nu numai)

Ne place sau nu, globalizarea e în floare și… Halloweenul este peste tot! Altfel spus, de câțiva ani încoace, am început și noi să-l sărbătorim și nu oricum. Ba chiar cu tot tacâmul, de la costume tematice la dovleci ciopliți în toate felurile posibile. Iar marile lanțuri de magazine au acum raioane întregi de produse dedicate Halloweenului, mai ceva ca de Crăciun și de Valentine’s Day.

Dar cum încă nu am intrat pe piața de amenajări interioare, la decorarea casei nu vă putem ajuta. Ce putem face, în schimb, este să vă propunem un plan de groază pentru Halloween. Include pizza, poate și câteva pahare de vin și un desert, dar și câteva seriale mai mult sau mai puțin înfricoșătoare, cât să creeze atmosfera tipică sărbătorii.

Castle Rock

Am spune că cel mai mare atu al acestui serial produs de Hulu (disponibil pe HBO GO) este minunatul Bill Skarsgård, dar adevărul e că sunt mult mai multe direcții interesante care pornesc din orășelul Castle Rock, un loc care apare cu recurență în romanele scrise de Stephen King. Producția vă conduce pe un drum presărat cu suspans din plin în lumea terifiantă creată de autor și combină latura mitologică și poveștile intime ale personajelor din cele mai cunoscute opere ale sale într-o saga epică, plină de întuneric, a cărei acțiune se desfășoară la câțiva kilometri de pădurea din Maine. Serialul este dezvoltat de Sam Shaw și Dustin Thomason, iar Stephen King și J.J. Abrams (Lost, Fringe) sunt producători executivi.

Bates Motel

Un prequel contemporan al memorabilului Psycho regizat de Alfred Hitchcock, Bates Motel urmărește povestea lui Norman Bates (interpretat acum de Freddie Highmore) și a mamei acestuia, Nora (Vera Farmiga), la scurtă vreme de la moartea tatălui său și de la cumpărarea motelului Bates. Influența femeii asupra personalității și asupra psihicului lui Norman începe să se manifeste destul de devreme, iar serialul explorează tocmai această legătură bolnăvicioasă dintre cei doi, dar și lucrurile groaznice pe care le comit împreună.

Penny Dreadful

Deși are numai trei sezoane și a fost lansat relativ recent (în 2014, mai exact), Penny Dreadful poate fi considerat un clasic al genului. Abordarea este foarte interesantă: mai multe personaje legendare din literatura britanică, de la Victor Frankenstein la Dorian Gray, fac echipă împotriva forțelor supranaturale ce amenință Londra Victoriană. Dar pot ei să oprească întunericul ce cuprinde atât de repede orașul?

Hannibal

Pe lângă faptul că are doi actori minunați (Madds Mikkelsen și Hugh Dancy) și că este foarte bine realizat, Hannibal se numără printre acele seriale care îți dau o dependență puternică și de care nu prea poți să te dezlipești. În prim-plan se află Will Graham (Dancy), un criminalist FBI cu o minte strălucită, care poate înțelege cu ușurință mințile criminalilor. Dar cum un astfel de job nu este deloc unul simplu, acesta este orientat către faimosul psihiatru Hannibal Lecter (Mikkelsen), care să îl ajute și să îl ghideze în misiunile sale. Ceea ce nu știe, în schimb, Will este că Lecter nu e deloc ceea ce pare la prima vedere. Un personaj fascinant, înzestrat cu o inteligență aparte, da. Însă Lecter este mai mult de-atât: un criminal în serie a cărui influență poate fi devastatoare pentru Will.

Haunting of Hill House

Dacă te numeri printre amatorii de producții horror, chiar nu ai voie să ratezi acest titlu lansat de Netflix anul trecut, mai ales că este unul dintre cele mai lăudate seriale de gen din ultimii ani. Inspirat de romanul omonim al lui Shirley Jackson, Haunting of Hill House urmărește povestea a cinci frați care au crescut în cea mai cunoscută casă din America. Ajunși adulți, ei se reunesc în urma unei tragedii de familie, care îi aduce în casa în care au crescut, fiind nevoiți să se confrunte cu fantomele unui trecut de groază.

Marianne

Un serial franțuzesc creat de Samuel Bodin pentru Netflix, Marianne este aventura Emmei (Victoire du Bois), o faimoasă autoare de povești horror, care decide să revină în orașul natal după ce femeia care a bântuit-o ani buni în vise începe să reapară și să-I tulbure existența. Odată întoarsă acasă, va găsi ea o explicație pentru ceea ce se întâmplă cu imaginația ei bogată?

American Horror Story

Iar dacă vrei să ai parte de un Halloween glorios, un sezon din American Horror Story este exact ce îți trebuie. Fiecare are acțiunea lui proprie, așa că îți poți alege favoritul dintre poveștile cu vrăjitoarele din Salem, azilele în care au loc lucruri înfricoșătoare, casele bântuite, monștrii și alte grozăvii.

Foto: Netflix, HBO

Categorii Lifestyle