7 reguli de bază când foloseşti pudra bronzantă

michael kors

Un produs pe care il adorăm, pentru că ne ajută să arătăm ca şi cum deja am fost în concediu, pudra bronzantă poate fi cea mai bună prietenă a ta pe timp de vară, dacă ţii cont de aceste 7 reguli de bază, atunci când o foloseşti. (Foto: Michael Kors SS 16)

1. Culoarea pudrei bronzante este deosebit de importantă. Ideal este să semene cât mai mult la culoare cu bronzul tău natural, iar acesta trebuie să fie şi reperul tău atunci când o alegi. Optează pentru o pudră bronzantă care să fie cu maxim două tonuri mai închisă, altfel rişti un aspect insestetic de mască.

2. Beige, piersică, portocaliu, maro închis sau grej? Nu ştii ce nuanţă să alegi? Ţine cont de pigmentul pielii tale. Este simplu: atunci când te bronzezi, te înroşeşti sau pielea ta se închide pur şi simplu la culoare? Dacă te înroşeşti, atunci alege o pudră bronzantă mai deschisă. Beige sau piersică va fi suficient. Dacă te colorezi direct, optează pentru nuanţe de portocaliu (terra) sau maro închis. Pudrele bronzante grej pot conţine şi pigmenţi roz.

3. Aplică pudra bronzantă doar atunci când foloseşti o bază de machiaj. Ai nevoie de un ten cu aspect uniform, altfel pudra bronzantă va arăta inestetic şi îţi va scoate în evidenţă toate imperfecţiunile pielii.

4. Foloseşte neapărat o pudră translucidă înainte de pudra bronzantă. Aceasta poate fi cheia unui machiaj de succes, pentru că pudra translucidă va fixa fondul de ten sau crema ta de tip BB sau CC, astfel încât să nu se creeze pete. Dacă aplici pudra bronzantă direct peste produsul cremă, toţi pigmenţii coloraţi se vor fixa exact în locul în care pensula atinge pentru prima dată pielea.

5. Evită o textură cu prea multe particule de sclipici. Ideal este ca pudra ta bronzantă să aibă irizaţii, pentru a oferi un aspect luminos. În acest fel o poţi folosi şi pentru un machiaj de zi. Păstrează produsul cu particule de sclipici pentru serile din vacanţă.

6. Aplică pudra bronzantă doar în zonele în care soarele se aşează mai întâi pe chipul tău. În nici un caz nu trebuie să înlocuieşti pudra translucidă cu un produs bronzant, indiferent cât este de light. În schimb, pudra bronzantă poate înlocui cu succes blush-ul.

7. Foloseşte o pensulă mare pentru aplica produsul bronzant. Aplică mai întâi cantităţi foarte mici de produs, pentru un aspect natural. Dacă vrei să intensifici aspectul de bronz, revino cu pensula doar în anumite zone, prin alunecare.

Foto: hepta.ro