7 recomandări pentru îngrijirea părului în timpul caniculei

Ultima perioadă ne-a surprins cu zile caniculare și cu temperaturi ridicate. Tocmai de aceea, este recomandat să îți protejezi atât pielea, cât și părul. Iată câteva tipsuri eficiente de îngrijire a părului pe vreme caniculară!

Protejează-ți părul de razele soarelui cu turbane, eșarfe, șepci, bonete și pălării cu boruri cât mai mari.

Hidratează-te cât mai bine. Apa ajută la hidratarea pielii, dar și a părului.

Produsele leave – in sunt un must în luna iulie. La fel și uleiurile de păr. Ele salvează de multe ori vârfurile neglijente și rebele, consideră Cristina Părinică, stilist Londa Professional.

Tratamentele de reparare ale părului în salon. Ca și în cazul terapiilor faciale, produsele pentru păr au un efect mult mai intens atunci când sunt potentate de căldura climazonului. De ce? Căldura deschide cuticula firului de păr, iar substanțele hrănitoare pot fi absorbite cu o mai mare rapiditate.

Mănâncă sănătos. Cât mai multe crudități. Cât mai multe fructe si legume. Pentru o infuzie de vitamine și minerale.

”Folosește un produs de îngrijire a părului cu factor SPF. Stii deja ca, mai ales vara, atat tenul, cat si parul trebuie protejat de efectele nocive ale razelor UV. Alege sa folosesti produse de ingrijire (lotiune, spray-uri sau uleiuri) care iti protejeaza parul impotriva razelor soarelui.

După ce ai făcut baie în mare sau în piscină, clătește cât mai repede părul ca să îndepărtezi clorul sau sarea din păr. Apoi usucă-l prin tapotare și protejează-l de căldură cu o bandană.