7 produse de care are nevoie părul tău vara asta

Plajă sub razele fierbinți ale soarelui, apa mării, piscină, nisip – asta-i vara. Crezi că plăcerile celui mai călduros anotimp nu pot da de cap podoabei capilare? Dacă răspunsul tău este afirmativ, te înșeli. Pentru a preîntâmpina problemele cu care părul tău se poate confrunta în această vară, îți propun 7 produse care să îți vină în ajutor.

Casca de păr

Deși îți poate părea prea puțin sexy, casca de păr își va dovedi negreșit utilitatea dacă bazinul de înot sau piscina sunt una din plăcerile tale. Cu ajutorul său vei avea o mai mare libertate de mișcare în timpul înotului, vei evita ruperea părului dar și deteriorarea lui. După cum vezi, nu doar efectele nedorite ale clorului trebuie avute în vedere în alegerea căștii de păr. Dacă mergi la piscină și nu te încântă deloc ideea purtării ei, prinde-ți părul într-un coc evitând contactul acestuia cu apa. În același timp, clătește-ti părul atât înainte cât și după ce ieși din apă. Astfel vei diminua riscul ca părul să absoarbă o cantitate mare de clor.

Cască de înot, 10.90 lei, Decathlon – aici

Șamponul special

Dacă baia în mare și piscina au devenit un obicei pentru tine, înlocuiește pe perioada verii șamponul obișnuit cu unul special care îți va curăța părul de clor și alte chimicale.

Șampon Keune Care Line Sun Sublime, 51.90 lei – aici

Produsul hidratant

Pentru că în timpul verii părul are tendința să se usuce, este esențial să ai grijă de hidratarea lui. De aceea optează pentru un șampon și un balsam cu acțiune hidratantă apoi completează-le cu produse speciale. Keratin Conditioning Cream de la System Professional asigură hidratarea părului, acesta devenind neted, ușor la atingere și pieptănare. Asta datorită mixului de uleiuri: argan, migdale și jojoba care protejează cheratina părului.

Balsam Luxe Oil Keratin Conditioning Creme, 68.00 lei – aici

Șampoanele care protejează părul vopsit

În timpul verii părul trebuie tratat diferit. Accentul este pus acum pe acele produse de îngrijire și pe tratamentele care oferă protectie împotriva razelor ultraviolete. Wella Sun te poate ajuta în acest sens. Produsele sale oferă atât protecție firului de păr cât și culorii sale.

Wella Sun Care Protection Spray, 59.80 lei – aici

Produsele de păr care asigură protecție UV

Indiferent de produsul de styling folosit – cremă, spumă, spray, gel, ține cont de faptul că el trebuie să fie adaptat sezonului estival. Astfel, acesta trebuie nu doar să te ajute la aranjarea părului ci să îți ofere și o protecție împotriva razelor UV.

Spray pentru strălucire Douglas Style & Shine High Gloss Spray UV Protection, 45.00 lei, Douglas – aici

Pălăriile, baticurile, eșarfele

Pentru că părul nu este prieten prea bun cu soarele, alege pentru momentele petrecute la plajă pălării, eșarfe, baticuri. Vei preveni în felul acesta degradarea firului de păr dar și decolorarea sa.

Eșarfă din mătase, 19.99 lei, Meli Melo Paris – aici

Tratamentele pentru păr

Dacă în restul anului ai considerat că părul tău este suficient de sănătos pentru a avea nevoie de un tratament special, este momentul să accepti că vara nu-i ca restul anului. Toată distracția și relaxarea asta cu marea, piscina și soarele nu pot rămâne fără urmări. De aceea se impune să iei măsuri. Tratamentele speciale sunt acel ceva de care părul tău are nevoie acum. Nu este absolut necesar să ajungi la un centru de înfrumuțare. Masca Penetraitt de la Sebastian Professional îți va de negreșit o mână de ajutor. Asta pentru că sistemul său activ de hidratare penetrează părul insistând asupra zonelor deteriorate. Este nevoie doar de câteva minute pentru că acesta să își recapete aspectul mătăsos.

Mască pentru păr Sebastian Professional, 69.00 lei – aici

Cu ce produse îți răsfeți părul vara asta?