7 moduri în care îți poți prinde părul în această vară

Herve_Leger_by_Max_Azria_hepta_633069

Când căldura de afară îți transformă părul, în câteva secunde, din ondulat în ciufulit și din drept în coadă de mătură… e timpul să iei măsuri. Este adevărat că nu tuturor le place să își prindă părul într-o clasică coadă de cal (de altfel, nici nu le stă la fel de bine acest tip de hairstyle). Însă mai există o mulțime de alte alternative, care de care mai diverse și mai ușor de realizat: de la codițe de școlăriță pe spate (cum am văzut în prezentarea Marni) la o lejeră coadă (varianta Eudon Choi) sau un dublu ponytail (văzut în backstage la Jil Sander), ba chiar la împletituri sofisticate, însă atât de fresh (Hervé Léger) și cocuri laterale amintind de prințesa Leia (BCBG Max Azria) sau coafuri numai bune de petrecere pentru care ai nevoie doar de… un colier tip chocker.

Varianta 1: bucle lejere, prinse cu ace de păr. E cât se poate de ușor să îți realizezi un astfel de tip de coafură. Ai nevoie de câteva ace de păr, un luciu pentru șuvițe și niște accesorii spectaculoase la final (cum ar fi acești cercei superbi, văzuți în prezentarea Alberta Ferretti). Cum realizei coafura? Prinde la spate două treimi din păr, într-o coadă lejeră, și întoarce-i vârfurile spre interior, apoi fixează cu o clamă mai mare. Din restul șuvițelor rămase, răsucește, una câte una, mai multe șuvițe, urmărind conturul feței, și prinde-le, din loc în loc, cu ace de păr. Secretul constă în a lăsa șuvițele să fie lejere, nu strânge foarte tare părul și nu te îngrijora dacă mai scapă câteva fire: e vorba despre un look relaxat de vară, până la urma urmei!

Alberta Ferretti
Alberta Ferretti

Varianta 2: probabil cea mai simplu mod de a-ți prinde părul, atunci când nu vrei neapărat să pari că ai stat cu orele în fața oglinzii. Piaptănă părul ușor spre spate și, chiar la vârful cozii, prinde vârfurile cu un elastic subțire. Întoarce vârfurile și prinde-le din nou sub elastic. Aplică un strop de lac fixativ. (Eudon Choi)

Eudon Choi
Eudon Choi

Varianta 3: cocuri laterale. Ei bine, acest look este ceva mai greu de realizat, și cere puțin exercițiu. Însă arată extrem de bine la final și poți adopta această coafură atât la o petrecere sofisticată, cât și la o ieșire în parc cu rolele (tot secretul stă în accesorii!). Împarte părul în două părți egale, adaugă un pumn de spumă de păr, prinde cozile deasupra urechilor cu un elastic, rulează strâns fiecare coadă în parte și apoi învârte coada astfel rezultată în jurul punctului central. Prinde la final cu ace de păr și fixează. (vezi modelul BCBG Max Azria).

BCBG Max Azria
BCBG Max Azria

Varianta 4: șuvițe sexy împletite, așa cum am văzut în prezentarea Hervé Léger. Tehnica nu e complicată, însă necesită ceva atenție (și o oglindă mare!). Prinde părul la spate într-un coc mic, dar lasă liberă partea din față a calotei. Piaptănă părul pe o parte, cu o cărarea situată foarte jos, la linia urechii. Începe să împletești șuvițele din acel punct, prinzând câte puțin și din părul dat într-o parte. La final, du vârful cozii către spate și prinde-l în elasticul care ține cocul. Finisează cu un ceară de păr.

Hervé Léger
Hervé Léger

Varianta 5: dublă coadă. E o coafură pe care o poți folosi și atunci când mergi la birou într-o zi călduroasă, și chiar la sală. Ne-a plăcut în prezentarea Jil Sander și e foarte ușor de realizat: împarte, pe orizontală, părul în două secțiuni. Prinde la jumătatea capului partea superioară a calotei cu șuvițele pieptănate către spate, apoi cu totul prinde coada la baza gâtului, întorcând-o către interior, nu cu un elastic, ci cu ajutorul unor clame, astfel încât părul să stea lejer și să formeze un soi de coc.

Jil Sander
Jil Sander

Varianta 6: două codițe de școlăriță (foto Marni). Nu, nu le prinzi lateral și sus: nu vrei să semeni cu Harley Quinn. Împarți părul în două, cu o cărare bine definită pe mijloc, cu ajutorul unui pieptene cu dinții mari. Apoi, fiecare parte o separi din nou în două și aduci șuvița dinspre cărare peste cea din față și o prinzi cu o clamă mică. Ceara de păr e foarte importantă, va ajuta ca șuvițele să aibă un look îngrijit și finisat.

Marni
Marni

Varianta 7: cocktail look. Piaptănă părul cu o cărare pe mijloc, întinde-l cu placa daca e nevoie. Apoi, prinde-i capetele sub un choker cool (ca în exemplu Christian Dior) și… ești gata de petrecere!

Christian Dior
Christian Dior

SHOP THE STORY

Foto: hepta.ro