7 metode de detoxifiere a organismului

detoxifiere

După o perioadă încărcată cu mese bogate în grăsimi și în carbohidrați, a venit vremea să dăm un reset organismului pentru a a-l ajuta să elimine mai repede și mai ușor toxinele. Organismul e capabil să se detoxifieze singur cu ajutorul organelor care au exact această funcție, precum ficatul, rinichii și pielea, dar, printr-o alimentație corespunzătoare, putem accelera acest proces. Iată 7 metode de detoxifiere a organismului după perioada sărbătorilor.

Redu aportul de zahăr

În loc de deseturi dulci și nesănătoase, precum fursecuri, prajituri, cozonac, gogoși etc, alege ciocolata neagră. Potrivit studiilor, o bucățică de ciocolată amăruie, cu 70% concentrație de cacao, ajută la potolirea poftei de mâncare. Sau, în loc de ciocolată, alege un fruct dulce. Zahărul natural va aplana nevoia de a mânca ceva dulce. O altă metodă care funcționează în acest caz e să adăugați scorțișoară în loc de zahăr, acolo unde e cazul. Scorțișoara reglează nivelul de zahăr din sânge și potolește senzația de foame – aceasta se poate adăuga în cafea, în ovazul de la micul de dejun sau chiar în iaurt.

Hidratează-te

Hidratarea e principala metodă prin care poți ajuta organismul să se detoxifieze. Începe-ți ziua cu un pahar mare de apă în care ai stors o lămâie.

Bea mult ceai

Ceaiul hidratează și e plin de antioxidanți. O ceașcă de ceai contribuie la reglarea poftei de mâncare, iar cafeina din ceai e mai blânda decât cea din cafea și îți oferă energia necesară, fără să-ți dea o stare de agitație inutilă.

detoxifiere

Mănâncă mai multe fructe și legume

Compune-ți mesele din multe fructe și legume, planul de detox e mai mai mult decât simplu dacă respecți această regulă. Pe lângă fructe și legume, adaugă la mese cereale integrale, semințe și nuci. Consumă cu precădere legumele cu frunze verzi, sunt sărace în calorii și foarte bogate în nutrienți.

Mergi la saună

Prin transpirație se elimină o cantitate mare de toxine, iar sauna cu infraroșu stimulează circulația sângelui și ajută la oxigenarea celulelor corpului.

detoxifiere

Nu sări peste mese

Nu încerca să păcălești organismul sărind peste mese. Metabolismul va încetini, corpul ține minte, își va cere drepturile la un moment dat și vei sfârși prin a mânca mai mult decât este necesar. Mănâncă des și sănătos și alege ca gustări iaurt, nuci, cereale integrale.

detoxifiere

Dormi suficient

Somnul este o metodă sănătoasă de detoxifiere. Iar scurtarea perioadei de odihnă nu ajuta la menținerea unei detoxifieri corespunzătoare. Păstrează o oră de culcare constantă, nu mânca înainte de culcare, evită să adormi la televizor sau cu telefonul în mână.

Foto: Unsplash

Categorii Lifestyle