7 locuri simpatice pe care să le descoperi în București la început de an

Nici nu a început bine noul an, că noi am și plecat la colindat. Nu un colindat tradițional, că a trecut sezonul festiv, ci mai degrabă o explorare a locurilor cool din București, chiar un soi de vânătoare a spațiilor care ne îndeplinesc cele trei criterii de bază: mâncare suuuuper gustoasă, un design atipic, care să ne facă să ne simțim în largul nostru în acel decor, dar și o atmosferă warm & cozy (friendly & helpful staff, muzică bună, mici detalii care contribuie la oferirea unui pachet complet de servicii). Nu de alta, dar trebuie să ne adăpostim și noi undeva de vremea aceasta tot mai geroasă, nu-i așa?

Prin urmare, în rândurile de mai jos, am făcut o selecție a celor mai simpatice locuri în care am poposit noi recent (unele dintre ele sunt deschise de curând, așa că nu ar strica să le faceți o vizită înainte să le descopere toată lumea și să se aglomereze… masiv).

Bone (Calea Floreasca nr. 198)

Dacă aveți drum prin Floreasca și vreți să încercați un preparat delicios, într-un loc care chiar arată superb, complet diferit de tot ce ați mai văzut până acum, Bone este destinația la care trebuie să vă opriți. Deschis de curând, Bone are șanse foarte mari să devină principalul loc de întâlnire al iubitorilor de pește, fructe de mare și fripturi. Iar dacă ar fi să alegem un preparat care nu trebuie trecut cu vederea, caracatița și cartofii cu ciuperci porcini sunt cu siguranță în topul listei. Yum!

Feliata (Bulevardul Aviatorilor nr. 8)

Nu ne place să ne jucăm cu jumătăți de măsură și nici să ratăm micile plăceri ale vieții, așa că vom începe cu Feliata, deschis de câteva luni, un loc în care veți încerca printre cele mai bune sortimente de pizza la felie. Felie pe care, vă avertizăm de pe-acum, nu aveți voie să o împărțiți cu nimeni. Și da, o să fie greu de ales între Diavola cu gust picant (atât cât trebuie), Quattro formagi (yummy yum!) și toate celelalte specialități delicioase (au inclusiv una cu avocado pentru adevărații avo-lovers!), dar avem încredere în voi că vă veți descurca onorabil cu meniul de la Feliata. În plus, pe lângă mâncarea de neratat, locul se laudă și cu un decor inspirat din pop culture, numai bun de pozat.

Sole d’Italia (Șoseaua Virtuții nr. 2B)

Rămânem în zona restaurantelor cu specific italienesc, pentru că, nu-i așa, niște carbohidrați în plus nu strică niciodată! În plus, cine mai numără caloriile atunci când intră în scenă pizza, pastele, tiramisu și… arancini siciliani? La Sole d’Italia, NIMENI!

Le Bab (Calea Victoriei nr. 12A)

Dacă papilele gustative vi se activează atunci când vine vorba despre hummus, babaghanoush și doner, cu alte cuvinte, dacă mâncarea orientală vă lasă gura apă, atunci nu aveți voie să ratați Le Bab. Este un loc amenajat într-un stil modern, destul de minimalist și de aerisit, însă nu duce lipsă de vibe exotic, de influențele Orientului Mijlociu și ale Asiei de Sud. Preparatele sunt făcute din ingrediente naturale, de sezon, și preparate de la zero, în casă, pentru a păstra acel gust autentic pe care îl iubim cu toții! Acestea fiind spuse, cine ridică mâna sus pentru kebabul cu pui prăjit și mielul Adana?

View this post on Instagram

A post shared by Le Bab Bucharest (@lebabbucharest) on

DaBeef (Calea Floreasca nr. 111-113)

Rămânem în Floreasca, însă ne mutăm la DaBeef, un altfel de steakhouse, alegerea perfectă pentru iubitorii de street food. De la burgeri (Trio Texas Premium Cheeseburger e un must-try) și cartofi prăjiți cu diverse sosuri la cele mai gustoase coaste și fripturi, DaBeef vă așteaptă pentru o experiență culinară cu totul specială. Și da, la final e musai de comandat și un desert, mai ales dacă are caramel sărat în compoziție.

View this post on Instagram

A post shared by dabeef (@dabeef.ro) on

Souk (Calea Floreasca nr. 131B)

Condimente, ierburi orientale, preparate inedite și o explozie de arome: așa ar putea fi rezumat, în numai câteva cuvinte, meniul de la Souk, un restaurant cu specific libanez pe care nu aveți voie să-l ratați, în special dacă vă plac platourile de mezze (guacamole hommos, lebneh pomodori secchi), preparatele la grătar, cu extra-mirodenii, șiiiii… chesecake-ul baclava (da, ați citit bine!). Gata, v-am convins să vă organizați cu o vizită la Souk?

Parol Bistro (Strada Popa Nan nr. 95)

Aflat într-o casă boierească din strada Popa Nan, Parol își așteaptă oaspeții intr-un decor retro-smart, adaptat spațiului casei care datează de la 1900, și pune în valoare multe piese superbe de mobilier vintage, de colecționar, printre care și un patefon Belle Epoque, perfect funcțional, care aduce un vibe interbelic. Să mai spunem și despre meniu? E imposibil să-I reziști, deoarece cuprinde burgeri, quesadilla, paste, sandwiches, gustări și deserturi tradiționale, dar cu un twist, precum Parol că-i de vis: banana bread servită cu sos de ciocolată albă și cafea, sau Papanași trași în țeapă: papanași pe frigăruie serviți cu dulceață și iaurt cu miere și cimbru. Și vinuri. Muuulte vinuri bune!

Foto: Antonio Socea, arhiva restaurantelor prezentate, themoments.ro

Categorii Lifestyle