7 locuri cool din București în care poți lucra toată ziua

locuri cool

Imediat ce vremea se încălzește și terasele încep să se deschidă, apare, inevitabil, o problemă generală: nimeni nu mai are chef să stea la birou. Ce-i drept, e cam greu să te concentrezi asupra task-urilor tale atunci când tragi cu ochiul pe geam și vezi că e totul verde și înflorit. Și nici soarele nu se lasă mai prejos și tot îți bate în geam, că poate, poate vei ieși afară și îl vei băga în seamă.

Și da, înțelegem perfect nevoia de a mai schimba, din când în când, peisajul, ba chiar fi recomandat să faci asta, pentru că îți vei stimula din plin productivitatea și creativitatea. În plus, partea bună e că, în ziua de astăzi, poți face cam orice atâta vreme cât ai un laptop și o conexiune bună la Internet, deci nu mai depinzi atât de mult de un anumit spațiu. Trebuie doar să îi convingi (sau poate că nici nu e vorba de convingere, ci doar de lansarea unei propuneri) pe cei din conducere că ar fi o idee bună să lucrați în altă parte măcar o dată la câteva zile sau săptămâni. Iar dacă ești freelancer, cu atât mai bine, pentru că îți poți organiza programul exact așa cum vrei tu.

În ceea ce privește locurile din care poți lucra în voie, îți spunem doar că nu trebuie să îți faci griji, pentru că avem noi cele mai bune idei la acest capitol. 😀

Starbucks Reserve (Strada Lipscani, nr. 71)

Dacă încă nu le-ai călcat pragul celor de la Starbucks Reserve, acum este momentul să o faci, pentru că e una dintre cele mai cool cafenele recent deschise în București. Starbucks Reserve are un design industrial și este împărțit pe două nivele, dar nu te lăsa înșelat de aparențe: pe cât de mare este spațiul, pe atât de repede se umple. În special dimineața, când toată lumea se grăbește să prindă loc pentru a-și instala laptopul și a lucra cu o cafea delicioasă alături. Mai mult decât atât, pe lângă o gamă variată de cafele atent selecționate, cafeneaua dispune și de trei metode inovatoare de preparare: Chemex, Pour-over sau Clover – fiecare punând în evidență un aspect diferit al cafelei. Ești gata să le încerci și tu?

14th Lane (Strada Orhideelor, nr. 15d)

Printre locurile simpatice recent deschise în București se numără și 14th Lane, care are și o istorie foarte interesantă în spate. Atât numele, cât și amenajarea spațiului sunt inspirate de povestea primei linii de tramvai electric din București (de altfel, 14th Lane e situat în apropierea capătului de linie). Restaurantul este gândit ca un food-court, fiind structurat în mai multe zone cu un design inedit. Podeaua imită șinele tramvaiului și peronul, așa că nu va trebui decât să te lași purtat de drum până la masa care îți place, să îți deschizi laptopul și să te pui pe treabă. Iar dacă pe la prânz ți se face poftă de ceva bun, poți alege o pizza sau poate un preparat asiatic delicios, pentru că la 14th Lane ai de ales între mai multe bucătării tradiționale și specialități… pentru toate gusturile.

Simbio (strada Negustori, nr. 26)

Ne place atât de muuuult la Simbio, încât ne-am muta acolo în fiecare zi! Bine, mai degrabă ne-am muta în grădina lor cea minunată, pentru că știm cu toții că inspirația și creativitatea funcționează cel mai bine… în mijlocul naturii. Iar dacă punem la socoteală și mâncarea delicioasă (dimineața, înainte de a te apuca de treabă, merg de minune niște pancakes pufoase de la ei, îți spunem din proprie experiență!) și oamenii care au grijă să te simți perfect #acasălaSimbio, atunci am găsit „rețeta” ideală pentru o zi de lucru.

Nuba Cafe (Strada Radu Beller, nr. 13)

Nuba Café este locul ideal în care să poposești în această primăvară și asta pentru că e plin de culoare, de good vibe, exact așa cum ar trebui să fie un spațiu care să te inspire atunci când ai zeci de proiecte și deadline-uri de dus la bun sfârșit. Dacă ai drum prin Dorobanți, oprește-te câteva ore la ei, pentru că îți promitem că nu vei regreta. Pe lângă atmosfera friendly și cafeaua excelentă, Nuba se poate lăuda cu nenumărate preparate pentru mic dejun și brunch, feluri principale pentru prânz sau cină, dar și o selecția de deserturi absolut delicioase.

Frudisiac (Intrarea Bitolia, nr. 4)

Tot în zona Dorobanți te așteaptă și Frudisiac, un spațiu micuț, ce-i drept, dar cu un design minimalist și o mâncare care te vor cuceri iremediabil. Începe aici o nouă zi, răsfață-te cu o felie de chec sau o porție de pancakes cu ricotta și vei vedea cum inspirația va veni instantaneu.


Coftale Coffee Shop (Strada Profesor Ștefan Mihăileanu, nr. 42)

Pe una dintre cele mai liniștite străduțe din București, te așteaptă ascuns bine de tot Coftale Coffee Shop, un spațiu micuț, dar cochet amenajat, cu mâncare bună și cafea delicioasă! Ah, și ciocolată caldă, nu putem să nu lăudăm ciocolata caldă, pentru că e una dintre cele mai bune din oraș. Iar o sesiune de lucru aici chiar va fi o adevărată plăcere!

Holi (Calea Victoriei, nr. 102-108)

Știm cu toții că productivitatea și creativitatea merg mână în mână cu o cafea delicioasă, așa că nu puteam să nu trecem pe listă unul dintre cele mai bune locuri din oraș pentru… #CoffeeLovers. În plus, pe lângă cafea, la Holi nu ai cum să reziști tentațiilor dulci din vitrina lor, cu prăjituri, tarte și cheesecake pentru toate gusturile!

Foto: Cătălin Georgescu, Mihnea Ratte, arhiva locurilor prezentate, arhiva personală

Categorii Lifestyle