7 idei de ținute pentru când vrei să arăți absolut spectaculos

hepta_2600597

Dacă ai nevoie de un strop de inspiraţie pentru un outfit care trebuie să arate absolut spectaculos (pentru un cocktail party, un date special, o petrecere, sau orice alt eveniment la care vrei să îţi faci o intrare imposibil de trecut cu vederea), ce metodă mai bună există decât să te uiţi peste nişte instantanee de street style de la Fashion Week?

Nici nu mai contează foarte mult ce porţi pe dedesubt când paltonul este piesa centrală a outfit-ului tău. Unul cu imprimeuri şi/sau aplicaţii este ideal. Cel purtat de Chiara Ferragni în fotografia de mai jos este din colecţia actuală Miu Miu, însă poţi găsi alternative la preţuri extrem de accesibile la multe branduri sau în magazinele fast fashion.

Street style, blogger Chiara Ferragni (The Blonde Salad) arriving at Miu Miu Spring Summer 2017 show held at Palais d Iena, in Paris, France, on October 5, 2016. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM
Dacă stilul maximalist nu te prinde, însă îţi surâde ideea unui palton statement care să fie elementul-cheie al ţinutei, optează pentru varianta minimalistă. Ţinută monocromă (cu all black nu ai cum să dai vreodată greş) plus un mantou XXL într-o nuanţă cât mai aprinsă. Trebuie să recunoşti că cel roşu, purtat de fashion bloggerul Kristina Bazan, este un style statement de efect, în ciuda croielii simple şi clasice.

Paris Fashion Week - Street Style

Un mod de a aduce un aer fresh unei ţinute clasice (mai jos în varianta cu pantaloni cropped şi o cămaşă cu mâneci clopot, însă merge la fel de bine şi cu un top strâmt sau un pulovăr şi o fustă), este să porţi peste haine un corset sau un ham din piele. Ai grijă numai să păstrezi piesele de pe dedesubt în registrul minimalist, şi eventual, poţi asorta o geantă statement, precum un clutch simpatic.

fotorcreated

Modul safe de a purta haine cu dimensiuni uşor exagerate este să le asortezi unor piese care urmează forma corpului, astfel încât silueta să nu ajungă să se piardă într-un volum mare de material, însă, pentru look spectaculos, poţi opta să porţi mai multe piese cu elemente oversize în aceeaşi ţinută, însă asigură-te că materialele sunt fluide, astfel încât hainele să nu încarce silueta, ci să o învăluie în straturi fine care îi urmează fiecare mişcare.

fotorcreated1

Mixurile neaşteptate de printuri sunt riscante, însă atunci când sunt executate corect, rezultă într-un look de impact. Ia ca exemplu fotografia de mai jos, în care un top cu print grafic este asortat unei rochii furou cu imprimeu de inspiraţie folclorică. Finisează look-ul cu accesorii metalizate.

hepta_2600642

În poza de mai jos, Chiara Ferragni a completat un look format dintr-o fustă mini din piele, un tricou cu mesaj haios (I <3 haters) şi un mantou, cu o căciulă supradimensionată din lână. Rezultatul este unul spectaculos şi totodată foarte girly şi jucăuş, însă o alternativă mai simplă de a transforma o ţinută clasică într-un look statement este să optezi pur şi simplu pentru o pălărie oversize drept accesoriu principal.

hepta_2600595

Cel mai simplu şi mai feminin mod de a arăta fabulos? O fustă din pene. Bineînţeles, poţi opta pentru alternative – o jachetă cu detalii din pene, ori un pardesiu cu astfel de aplicaţii. Pentru a finisa ținuta, asortează câteva bijuterii elegante şi pantofi cu toc.

fotorcreated3

Foto: hepta.ro