7 greșeli pe care le faci când te machiezi

greșeli machiaj

Ți s-a întâmplat vreodată să te machiezi în baie, la o lumina nepotrivită? Dacă da, sigur ai întâmpinat câteva priviri neplăcute atunci când ai ieșit din casă. Lumina joacă un rol foarte important și poate fi considerată chiar cel mai important criteriu de care trebuie să ținem cont atunci când ne aplicăm machiajul. Cea mai bună variantă este să apelezi la lumina naturală și să eviți aceste 7 greșeli pe care le faci când te machiezi.

Nu îți pregătești tenul înainte

Pașii pregatitori, cei pe care îi facem înainte de a aplica fondul de ten, sunt foarte importanți în rutina de machiaj. Începe întotdeauna machiajul tenului după ce ai aplicat o cremă hidratantă și un primer potrivit pentru nevoile pielii tale.

Folosești prea mult fond de ten

Fondul de ten are rolul de a uniformiza culoarea pielii, însă nu trebuie să exagerezi cu aplicare lui pe timp de zi. Orice exces de fond de ten va arăta ca o mască pe parcursul zilei și îți va încărca inutil tenul.

Pudră în exces

E adevărat că avem nevoie de o pudră pentru a fixa machiajul, însă aceasta trebuie folosită într-o cantitate destul de mică. În caz contrar, vei obține un efect încărcat despre care am vorbit la punctul 3.

Obraji prea… veseli

Less is more – acesta este criteriul pe care trebuie să îl urmezi atunci când aplici un machiaj de zi. Drept urmare, te sfătuiesc să folosești un blush subtil, aplicat într-un strat foarte fin, care se pierde ușor în piele.

Îți conturezi excesiv tenul pe timp de zi

Dacă vorbim despre machiajul de zi cu zi, conturarea tenului nu ar trebui să fie un punct de atins pe lista de to-do. Îți recomand să apelezi la tehnicile de contouring pe timp de seară, deoarece la lumina zilei contouringul poate părea mult prea dur.

Sprâncene prea stilizate

Mai știi când ți-am povestit despre sprâncenele wild? Încă se poartă, așa că renunță la conturarea excesivă a acestora și evită trasarea unor linii exacte.

Culori nepotrivite

Odată cu venirea toamnei ne reorientăm către nuanțe mai intense, însă nu trebuie să trecem în extrema opusă și să exagerăm cu acestea. Pune accentul pe machiajul ochilor sau pe machiajul buzelor și evită machiajele care conțin negru sau nuanțe extrem de închise pe timp de zi.

Produse de skincare pe care trebuie să le încerci în această toamnă