7 filme care te țin în suspans și au un final neașteptat

Toamna a început să își intre în drepturi, serile sunt tot mai răcoroase, așa că parcă e momentul să începem să ne facem planuri pentru acasă. Pentru că da, și activitățile indoor sunt fun, mai ales dacă ai în jurul tău cei mai buni parteneri de distracție. De organizarea grupului te ocupi tu, noi te ajutăm însă cu 7 propuneri de filme pentru un maraton de weekend acasă. Am ales câteva titluri care promit mult suspans, multe răsturnări de situație și… un final neașteptat.

Începem?

The Magdalene Sisters

Filmul care a câștigat Leul de Aur la Festivalul de la Veneția în 2002, The Magdalene Sisters este o poveste inspirată din fapte reale (așa numitele Magdalene asylums erau un fel de lagăre de muncă pentru femeile desfrânate și au fost un fenomen în lumea întreagă din secolul al XVIII-lea și până în secolul al XX-lea). Pelicula urmărește suferințele la care sunt supuse într-un astfel de loc trei tinere femei, „condamnate” pentru că sunt frumoase sau pentru că au făcut copii fără să fie căsătorite. Acestea sunt supuse unor cruzimi inimaginabile de către măicuțele care au rolul de a le readuce pe calea cea bună. Filmul este extrem de dur, dar, conform regizorului Peter Mullan, nu expune decât o mică parte din drama pe care au trăit-o femeile închise în azilurile Magdalene.

6 Souls

Un thriller care îți va pune emoțiile la încercare, 6 Souls (lansat și sub numele de Shelter) o are în prim-plan pe Cara Harding (Julianne Moore), o femeie care lucrează ca psihiatru și care este extrem de tulburată după moartea soțului ei. Însă cea mai mare provocare a vieții sale apare în momentul în care începe să îl trateze pe Adam (Jonathan Rhys Meyers), un pacient care suferă de sindromul personalităților multiple. Pe măsură ce terapia avansează, Cara își dă seama că personalitățile lui Adam sunt, de fapt, niște persoane reale, victime ale unor crime îngrozitoare. Însă apropierea ei față de acesta este mult mai periculoasă decât își poate imagina.

All Good Things

Cu o distribuție de top (Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella), All Good Things este inspirat din viața lui Robert Dunst, fiul unui milionar din domeniul imobiliar, acuzat că și-ar fi ucis soția. Ryan Gosling joacă rolul lui David Marks (Robert Dunst în viața reală), un bărbat care a avut întotdeauna o viață privilegiată și care se hotărăște să se însoare cu o fată de rând, Katie, în ciuda opoziției familiei sale. Într-o zi însă, Katie dispare fără urmă, iar secretele tuturor personajelor implicate încep să iasă la iveală.

Primal Fear

O capodoperăa genului neo-noir, ecranizare a romanului omonim scris de William Diehls, Primal Fear pornește de la o acuzație: tânărul timid și bâlbâit Aaron Stampler (Edward Norton) este acuzat de uciderea arhiepiscopului în slujba căruia se afla. Cazul său ajunge la Martin Vail (Richard Gere), un avocat genial, care iubește să fie în lumina reflectoarelor și care acceptă să îl apere. Pe măsură ce procesul avansează, Martin își dă seama că Aaron suferă de o tulburare psihică și hotărăște să se folosească de acest lucru pentru a-i demonstra nevinovăția.

Gone Girl

Evident că din topul filmelor cu răsturnări de situație și un final total neașteptat face parte și Gone Girl, thrillerul-hit al anului 2014. Ben Affleck și Rosamund Pike sunt Nick și Amy Dunne, un cuplu aparent fericit, care se pregătește de cea de-a cincea aniversare a căsniciei. Lucrurile iau însă o turnură neașteptată în momentul în care Amy dispare subit de-acasă și toată lumea începe să arate cu degetul înspre Nick, care pretinde că este nevinovat. Iar timpul trece și… Amy este de negăsit.

Shutter Island

Un film în care nimic nu este ceea ce pare, în regia lui Martin Scorsese, Shutter Island îl are în prim plan pe Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio), un agent trimis să investigheze evadarea unei criminale dintr-o instituție de boli mentale localizată în Shutter Island. Teddy încearcă să pună piesele puzzle-ului cap la cap, dar nimic nu este simplu pe Shutter Island, iar acesta începe să se simtă confuz, captiv într-o lume haotică. Până la urmă, cine este Teddy Daniels? Și cât de departe este dispus să meargă pentru a afla adevărul?

A Simple Favor

Un film care se aseamănă, pe alocuri, cu Gone Girl, thrillerul A Simple Favor construieşte într-o atmosferă modernă o poveste captivantă concentrată în jurul lui Stephanie (Anna Kendrick), o mamă pasionată de vlogging, care caută să descopere adevărul din spatele dispariţiei subite a prietenei sale, Emily (Blake Lively). Investigația ei va scoate la iveală secrete întunecate, răsturnări de situaţie şi trădări care îi vor da peste cap viaţa liniştită de până atunci.

filme septembrie

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle