7 cărți pe care abia așteptăm să le citim 

În fiecare weekend ne propunem să citim mai mult (asta pe lângă acel serial pe care trebuie să-l terminăm neapărat…). Așa că, dacă te simți fără inspirație și teancul de cărți de pe noptieră a scăzut, ce-ai spune să te inspiri din cel mai cunoscut top mondial al lecturilor și să-ți notezi câteva cărți noi de pus pe listă? Avem noi niște sugestii: 7 cărți pe care abia așteptăm să le citim 

La finalul anului trecut, topul celor mai vândute cărți din 2019, publicat de New York Times (un top celebru deja care monitorizează vânzările de carte și noile apariții încă din 1931) includea, pe primele poziții, Acolo unde cântă racii, de Delia Owens, Învățare, Tara Westover, Becoming Michelle Obama, Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris, Dragă Edward, de Ann Napolitano, dar și Străinul lui Stephen King, traduse și în România. 

Le-ați citit deja? Welcome to #AListBookClub! Și noi! Așadar, ne-am gândit ca următoarele lecturi de weekend să includă niște recomandări noi-nouțe, multe dintre ele netraduse încă în limba română, însă recomandate cu multă căldură și alese după preferințele personale de către editorii extrem de scrupuloși ai rubricii de carte de la New York Times. Iată care ar fi cele 7 cărți pe care abia așteptăm să le citim (în original sau traduse în limba română).

Disappearing Earth, Julia Phillips – o poveste interesantă despre modul în care dispariția a două fete, într-un oraș mic, ajunge să afecteze viețile celorlalte femei din comunitate. 

The Topeka School, Ben Lerner – al treilea roman al autorului aduce în prim-plan problemele adolescenților americani și pune întrebări surprinzătoare despre artă și autenticitate în lumea modernă. 

Exhalation, de Ted Chiang – autorul are deja două cărți traduse în română (Povestea vieții tale și Împărțirea la Zero) și în cele nouă povești ale volumului nou-apărut revine la obsesia călătoriei în timp. De pus pe listă! 

Lost Children Archive, Valeria Luiselli – e primul roman publicat în limba engleză a autoarei mexicane și, odată cu el, apare pusă în discuție problema fierbinte în SUA a copiilor trecuți peste graniță, a părinților expulzați, adusă în poveste prin ochii unui cuplu care călătorește din New York către granița cu Mexicul. 

Midnight in Chernobyl, de Adam Higginbotham – dezastrul de la centrala nucleară a rămas în istorie ca unul dintre cele mai îngrozitoare catastrofe. Dacă ați văzut mini-seria de pe HBO, vă veți dori să citiți și cartea lui Higginbotham, un roman în care știința se amestecă cu detalii umane, iar firul epic e aproape de un thriller captivant. 

Say Nothing, de Patrick Radden Keefe – o poveste despre o văduvă și fiul ei, târăți afară din casa lor din Belfast de către instruși mascați, e pretextul ideal pentru autor de a se întoarce la problemele Irlandei de Nord, la obsesiile și dorințelor oamenilor de acolo. 

The Club de Leo Damrosch – povestea îi aduce în prim plan pe cei mai importanți oameni de arte și știință din secolul 18 reuniți, în fiecare vineri seara, la un club. Mai precis, la Turk’s Head Tavern din Londra, unde literaul Samuel Johnson, pictorul Joshua Reynolds și alți prieteni celebri ai epocii iau masa, beau și spun povești până departe, după miezul nopții. 

Night Boat to Tangier de Kevin Barry – un roman simpatic numai bun de pus pe listă. Un terminal de feribot undeva în Spania. Doi gangsteri irlandezi. Două vieți pline de întâmplări amuzante și, totodată, de amintiri dureroase. Replicile sunt acide, umorul garantat. 

Foto: pixabay.com

Categorii Lifestyle