6 tendințe beauty pentru 2018

Tendințele beauty pentru noul an par a mulțumi pe toată lumea: simple, naturale, clasice dar și strălucitoare, intense, lăsând loc imaginației. E loc, prin urmare, pentru toate gusturile.

Iată care sunt cele 6 tendințe pe care ți le propun pentru un 2018 plin de frumusețe:

Naturalețe, luminozitate

Pentru că naturalețea rămâne în trend, să nu te mire dacă, în materie de beauty, anul 2018 va însemna un chip luminos, radios, care își păstrează naturalețea, o naturalețe pusă în valoare de lumină. Asta datorită atât texturilor ușoare cât și microparticulelor strălucitoare. Am întâlnit acest trend în prezentările Bottega Veneta, Saint Laurent, Prabal Gurung, Calvin Klein, Jason Wu, Balmain. Părul este coafat deloc complicat, nimic pretențios, totul natural, sau, cel puțin, acesta este punctul de pornire. Este, dacă vrei, un exercițiu al machiajului no make-up, al părului lăsat să se usuce liber. Firește, în prezentări lucrurile arată un pic diferit – întâlnim iluminator, produse glossy, coafuri umede, doar suntem pe catwalk.

Glossy peste tot

Pielea glossy, strălucitoare, va fi marele trend beauty al lui 2018. Pleoape, obraji, buze – glossy e pe tot chipul. Nu este deloc greu de purtat, lucrurile sunt foarte versatile.

Există mai multe modalități de a rămâne în trend. La Bottega Veneta, de exemplu, a fost suficientă o simplă strălucire roz pe obraji (iluminator și blush), la makeup artistul Mark Carrasquillo atingerea glossy e pe pleoape, în timp ce la Chanel buzele nu sunt doar roșii, ci și glossy. Dacă ai însă o adevărată obsesie pentru luciu, aruncă o privire la Anna Sui și Calvin Klein – aici strălucirea e pe pleoape, nas și în colțul interior al ochiului.

Buze roșii, imperfecte, cu glitter

Cum ar putea arăta tendințele beauty ale lui 2018 fără clasicul roșu pe buze? Roșu aprins, merișor, cu un aspect imperfect – marginile sunt ușor șterse, rigoarea conturului nu mai este o corvoadă. Le-am întâlnit în prezentările Helmut Lang, Max Mara, Chanel, Sonia Rykiel. Pentru un volum extra este nevoie doar de gloss, așa, ca la Philosophy și Naeem Khan.

Buzele atrag atenția și datorită glitterului (prezent în 2018 nu doar pe buze, ci și pe pleoape, pomeți, manichiură). Tendința a fost observată în prezentarea Fendi unde strălucirea lor a fost însoțită de un eyeliner care a realizat un interesant contur al ochilor.

Culori intense și imaginație pe pleoape

Cum îți spuneam, în 2018 vom întâlni texturi glossy și glitter pe pleoape. Lucrurile nu se opresc însă aici, machiajul pleoapelor bucurându-se de culori intense dar și de un stil de aplicare care pune accentul pe imaginație. Culoarea se aplică pe întreaga pleoapă, pe o jumătate din ea, poate înconjura ochiul, poate fi o simplă linie subțire, groasă sau puțin ștearsă, poate avea formă de aripi, de trapez. Roz, galben, portocaliu, roșu, albastru, verde, turcoaz, lila dar și negru se întâlnesc în prezentările Jill Stuart, Novis, Delpozo, Blugirl, Vivetta, Aigner, Tadashi Shoji, Vanessa Seward, Pucci.

Păr lung, accesorizat

Părul lung, lăsat pe spate, cu bucle lejere sau prins în cozi împletite este o altă tendință pentru 2018. Am zărit-o la Michael Kors, Sies Marjan, Calvin Klein, Ferretti, Phillip Plein. I se adaugă accesoriile de păr – de la cele simple până la cele mai sofisticate. Astfel, în timp ce la Loewe un simplu șnur fin leagă coada de cal oferind eleganță stilului minimalist, la Dolce & Gabanna, coroana încrustată cu bijuterii devine o apariție. La Chanel coada de cal este învelită în plastic, în timp ce la Rodarte florile sunt prezente atât în păr cât și însoțind brățările. La Miu Miu o bentiță albă și lată pune în evidență chipul, același lucru făcându-l și agrafele simple de la J.W. Anderson, cele cu perle de la Simone Rocha sau cele din aur de la Versace. Uneori, însă, pentru asta este nevoie doar de un un simplu elastic scrunchie (cel îmbrăcat într-un material textil larg, destinat prinderii părului), asa cum s-a întâmplat la Mansur Gavriel.

Negru pe ochi

Indiferent că vorbim despre linii simple sau dramatice, despre conturul ochiului, cat-eye, smokey-eye, negrul este prezent pe pleoape. Se observă cu ușurință paleta generoasă a aplicării sale precum și textura cremoasă folosită. Este o tendință pe care nu ai cum să o refuzi. Sursele de inspirație nu lipsesc, ai de unde alege.

Lucrurile pot fi cuminți cu o simplă linie neagră trasată pe pleoapa de jos (J.W. Anderson, Jill Stuart), cu una generoasă, bine definită, pe pleoapa superioară (Fendi) sau cu una care depășește pleoapa de sus având un aspect difuz, ușor întins cu pensula (Pucci). La fel de cuminți rămân și într-un contur – smudgy la Tory Burch, ceva mai puternic la Coach. Odată cu cat-eye se dă frâu liber imaginației. Marc Jacobs preferă liniile subțiri dar și cat-eye-ul dramatic, în timp ce Tom Ford și Jason Wu prezintă un cat-eye reinterpretat. Nu uităm de smokey eyes pe care îl poți purta completat cu glitter. Inspiră-te de la  Marchesa și Giorgio Armani dar și Libertine și Public School.

Foto: hepta.ro