6 seriale la care să te uiți dacă ți-a plăcut Stranger Things

stranger things

Dacă te numeri printre pasionații de seriale (a se citi „obsedații”), dacă Netflix este unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi și ești la curent cu toate noutățile în materie de producții pentru televiziune, atunci în mod sigur ai văzut sau ai trecut pe lista de must see serialul Stranger Things.

În 2014 a fost o întreagă nebunie cu True Detective, în 2015 a venit rândul lui Mr. Robot, iar hitul acestui an pare să fie Stranger Things (la care mărturisesc că am început să mă uit după ce i-am văzut nota mare de pe Imdb). Pe scurt, acțiunea serialului are loc într-un orășel în care, la scurt timp după dispariția unui copil, încep să se întâmple tot mai multe lucruri ciudate. Primul sezon Stranger Things (foto sus) a fost lansat la jumătatea lunii trecute și are opt episoade a câte o oră fiecare. Iar dacă l-ai terminat deja și ești în căutarea unui serial asemănător, am pentru tine câteva titluri cărora trebuie să le acorzi o șansă în perioada următoare.

Wayward Pines
Având la bază trilogia omonimă a lui Blake Crouch, serialul îl are în prim plan Ethan Burke (Matt Dillon), un agent al serviciilor secrete americane care ajunge în straniul orășel Wayward Pines pentru a investiga dispariția misterioasă a colegilor săi. Curând însă, bărbatul își dă seama că sunt șanse mari să nu scape cu viață din acest loc.

Twin Peaks
Bineînțeles că din acest top nu putea lipsi iconicul Twin Peaks al lui David Lynch, serialul-hit al anilor ’90. Agentul FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) ajunge în orașul Twin Peaks pentru a investiga moartea suspectă a unei adolescente, Laura Palmer. Treptat, încep să iasă la iveală secretele bizare ale tuturor celor care locuiesc aici.

Misfits
Serialul urmărește povestea unui grup de adolescenți cu probleme de adaptare, care, în urma unui accident bizar, descoperă că au dobândit abilități supranaturale. În plus, din distribuția Misfits face parte și Iwan Rheon, cel care i-a dat viață lui Ramsay Bolton în Game of Thrones, așa că este momentul perfect să îl urmărești pe actor într-un rol complet diferit și ceva mai… simpatic.

misfits

Humans
Serialul produs de AMC și Channel 4 explorează un subiect actual și extrem de interesant: tehnologia și impactul ei asupra vieților noastre. Acțiunea are loc într-un prezent paralel în care Synth, un robot super-dezvoltat și eficient, devine un gadget indispensabil pentru oamenii mult prea ocupați.

Fringe
J. J. Abrams este maestrul suspansului, omul din spatele unor producții ca Lost, Alcatraz și… Fringe (sigur, nu mai pun la socoteală și Alias, cu Jennifer Garner în rolul principal, Person of Interest sau Westworld). Lost este și va rămâne întotdeauna unul dintre serialele mele preferate, dar în mod sigur și Fringe merită o șansă (chiar dacă nu a avut premiile și succesul lui Lost). Pe scurt, serialul îi are în prim plan pe agenta FBI Olivia Dunham (Anna Torv), pe omul de știință Walter Bishop (John Noble) și pe fiul acestuia, Peter (Joshua Jackson), un trio neobișnuit, care încearcă să găsească explicații pentru o serie de fenomene extrem de ciudate.

fringe

Outcast
Robert Kirkman, creatorul The Walking Dead, revine cu un serial captivant și (puțin) înfricoșător în același timp. În Outcast, Patrick Fugit este Kyle Barnes, un bărbat depresiv care s-a luptat cu demonii toată viața lui. Acestea pornește în căutarea unor explicații pentru lucrurile neobișnuite care i s-au întâmplat și ajunge astfel să se confrunte cu secretele unui trecut dureros.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle