6 seriale fantasy despre magie, vrăjitori, mituri și legende

Dacă genul fantasy se numără printre preferatele tale, atunci recomandările de mai jos sunt numai bune pentru luna dovlecilor și a Halloweenului! Dacă încă nu ai descoperit un titlu care să te atragă, aruncă, totuși, un ochi pe titlurile de mai jos și acordă-le o șansă: magia lor te va captiva mai rapid decât îți imaginezi!

His Dark Materials

Fani Harry Potter, The Chronicles of Narnia sau Lord of the Rings aici? His Dark Materials este un must-see pentru orice iubitor de fantasy și povești de aventură. Serialul este o adaptare a trilogiei omonime semnate de Philip Pullman, o serie care s-a bucurat de un succes internațional și care a fost ecranizată prima dată în 2007, filmul The Golden Compass, cu Dakota Richards, Nicole Kidman și Daniel Craig în rolurile principale. În His Dark Materials, în prim-plan se află Lyra (Dafne Keen), o copilă aparent obișnuită, foarte curajoasă și curioasă, care visează să își însoțească unchiul, pe Lordul Asriel (James McAvoy), în aventurile sale fabuloase. După ce prietenul ei cel mai bun dispare fără urmă, Lyra pornește în căutarea lui, ajungând să descopere un complot sinistru care implică mai mulți copii răpiți, o nouă lume, dar și un fenomen misterios numit Praf. Serialul este disponibil pe HBO GO (iar cel de-al doilea sezon va avea premiera în luna noiembrie, tot la HBO).

The Magicians

„Now let’s see some magic!” The Magicians este printre cele mai subapreciate titluri fantasy care există, în România, cel puțin, nu se bucură deloc de popularitatea pe care o merită, însă, dacă vrei să vezi o poveste simpatică despre magicieni, trece și acest serial pe lista de must-see. Inspirat de volumul omonim scris de Lev Grossman, The Magicians explorează aventura lui Quentin Coldwater (Jason Ralph), un tânăr care ajunge la Brakebills University for Magical Pedagogy, unde află că magia există, că tot ceea ce a citit în cărțile sale preferate din copilărie este real și că această lume fermecată ascunde și foarte multe pericole pe care trebuie să le înfrunte. Primele două sezoane sunt disponibile pe Amazon Prime. 

The Witcher

Henry Cavill a renunțat temporar la costumul lui Superman pentru rolul (și armura) lui rolul lui Geralt din Rivia din The Witcher, unul dintre cele mai apreciate titluri Netflix de anul trecut. Acțiunea are loc în lumea vastă a Continentului, unde oamenii, elfii, witcherii, gnomii și monștrii se luptă pentru a supraviețui și evolua, acolo unde binele și răul nu sunt ușor de identificat. În tot acest peisaj se distinge el, Geralt, un vânător de monștri solitar, care încearcă să-și găsească locul într-un univers în continuă schimbare. Serialul este disponibil pe Netflix. 

A Discovery of Witches

Vampiri, demoni, vrăjitoare: A Discovery of Witches este un adevărat festin de Halloween! Serialul urmărește povestea Dianei Bishop (Teresa Palmer), o cercetătoare interesată de istorie, legende și ocultism, care sosește la Oxford pentru documentarea unei lucrări. Fără să vrea, aceasta scoate la iveală o carte veche, un manuscris căutat de toate creaturile magice, inclusiv de Matthew Clairmont (Matthew Goode), un vampir căruia Diana nu îi poate rezista. Serialul este disponibil pe HBO GO.

Merlin

Lansat în 2008, Merlin poate fi considerat deja un clasic al genului fantasy, o poveste care merită oricând revăzută. Serialul prezintă anii de tinerețe ai vrăjitorului Merlin (Colin Morgan), la început un simplu servitor al Prințului Arthur (Bradley James), moștenitorul tronului din Camelot, un tânăr rebel și iresponsabil la început, care ajunge un rege legendar, cu un destin incredibil. Merlin este disponibil pe Netflix. 

Cursed

Iar dacă ți-a plăcut Merlin, următorul titlu de care ar trebui să te apuci este Cursed, o altă perspectivă a legendei Regelui Arthur. De această dată, povestea este văzută prin ochii lui Nimue (Katherine Langford), cunoscută în literatura medievală drept Lady of the Lake, vrăjitoarea din Avalon, care joacă un rol esențial în formarea lui Arthur. După moartea mamei sale, Nimue trebuie să ducă la bun sfârșit ultima misiune pe care i-a lăsat-o: aceea de a-i duce direct lui Merlin (Gustaf Skarsgård), un vrăjitor de temut în Camelot, Sabia Regilor, un obiect străvechi, cu o putere extraordinară. Pe scurt, faimoasa Excalibur. Serialul este disponibil pe Netflix. 

Foto: Netflix, HBO

Categorii Lifestyle