6 motive pentru care o adorăm pe Jennifer Lawrence

Toată lumea vorbește zilele acestea despre Mother!, cel mai recent film al regizorului Darren Aronofsky (Black Swan, The Wrestler), cu Jennifer Lawrence, care a declarat că a fost îngrozită când a citit scenariul și Javier Bardem în rolurile principale, iar noi deja nu mai avem răbdare să îl vedem – va fi lansat în România pe 20 octombrie!

Unii critici îl laudă, alții susțin că este un film ciudat și de neînțeles, trailerul este sumbru și tulburător: pe scurt, Mother! are toate „ingredientele” unui film controversat. Dar, cel mai important, o are pe Jennifer Lawrence, care, în doar câțiva ani, a devenit una dintre cele mai iubite actrițe de la Hollywood, la fel sau poate chiar mai populară decât Julia Roberts în epoca Pretty Woman, motiv pentru care astăzi descoperim povestea din spatele fenomenului în care s-a transformat aceasta.

1. Primul rol important, prima nominalizare la Oscar pentru Jennifer Lawrence.

Chiar dacă franciza The Hunger Games a fost cea care i-a adus notorietatea la nivel internațional, Winter’s Bone rămâne filmul care a propulsat-o pe Jen în atenția Academiei Americane de Film. Pentru rolul lui Ree, o adolescentă de 17 ani care pornește în căutarea tatălui său dispărut, aceasta a obținut prima sa nominalizare la Oscar, la categoria Cea mai bună actriță în rol principal, în 2011. Doi ani mai târziu, Jennifer Lawrence a câștigat statueta de aur pentru senzaționala interpretare din Silver Linings Playbook. Și de-atunci este o prezență constantă la Oscaruri!

2. Jen știe că nu trebuie să se ia prea mult în serios.

Chiar dacă ocupă locul doi în topul celor mai tinere actrițe care au luat vreodată Oscarul (avea 22 de ani când a câștigat pentru Silver Linings Playbook), Jennifer este genul de persoană pe care succesul și celebritatea nu o schimbă. Într-un interviu pentru Vanity Fair, actrița le-a dezvăluit jurnaliștilor ce crede ea despre faimă: „Toată lumea mă întreabă cum reușesc să rămân cu picioarele pe pământ. De ce aș deveni o încrezută? Nu salvez viața nimănui. Sunt medici care salvează vieți și pompieri care intră în clădiri în flăcări. Eu fac filme. Ar fi stupid.”

3. A știut dintotdeauna ce vrea să facă.

Pe vremea când era doar o adolescentă, Jennifer Lawrence a plecat din Kentucky pentru a urma o carieră în actorie, chiar dacă, inițial, mama sa nu a fost de acord cu acest lucru. În Los Angeles, actrița a studiat acasă și a terminat liceul cu doi ani mai devreme.

4. Se înțelege de minune cu băieții.

Jennifer are doi frați mai mari, Ben și Blaine, așa că a crescut știind totul despre sporturi și alte lucruri de care numai băieții erau interesați. În plus, când era copil, mama sa nu o lăsa să se joace prea mult cu fetele de vârsta sa, pentru că Jen nu prea avea nimic în comun cu ele. Iar în aceste condiții, nu e de mirare că actrița reușește acum să se înțeleagă excelent cu toți colegii săi de platou. După ce au jucat în patru filme împreună (Silver Linings Playbook, American Hustle, Joy și Serena), Jennifer Lawrence și Bradley Cooper au devenit un fel de Kate Winslet și Leonardo DiCaprio. Deși chimia lor funcționează incredibil pe marile ecrane, în viața reală cei doi sunt doar prieteni foarte buni. Pe lista sa de prieteni buni mai sunt și Josh Hutcherson și Liam Hemsworth, partenerii său din The Hunger Games, dar și Chris Pratt.

5. Jennifer Lawrence știe să facă haz de necaz.

În seara în care a câștigat Oscarul, a reușit să treacă de la agonie la extaz în cel mai simpatic mod. După ce Jean Dujardin i-a anunțat numele, Jen s-a grăbit spre scenă, doar că rochia Dior i-a jucat feste și actrița a aterizat pe trepte. Și cum căzăturile au devenit semnătura sa, în anul următor, tot la Oscaruri, Lawrence a picat din nou, de această dată pe covorul roșu. Și s-a amuzat teribil de ambele momente!

6. E autentică.

Chiar dacă e un superstar internațional și e înconjurată întotdeauna de oameni ca ea, Jennifer Lawrence se comportă ca noi toți. Se emoționează când își întâlnește actorii preferați (vezi momentele cu Jack Nickolson și Jeff Bridges), e maestra photobombingului și are mereu o glumă bună… în mânecă (veți înțelege de ce din clipul de mai jos :D).

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle