6 modalități prin care să-ți faci părul să crească mai repede

par lung

Îți dorești un păr mai lung, dar vezi că procesul pare să dureze mai mult decât te-ai fi așteptat? În afară de răbdare, iată alte câteva metode prin care să obții plete mai lungi în cel mai scurt timp posibil.

  1. Începe cu tunsori dese

Da, ai văzut bine. E mai bine să-ți tunzi părul mai puțin și mai des, decât să tai o lungime mai mare odată. Chiar dacă vrei să-ți lași părul să crească, acesta trebuie tuns la intervale regulate pentru a scăpa de vârfurile despicate, uscate, care pot afecta întreaga lungime a firului dacă nu sunt eliminate. Vârfurile suferă de la instrumentele de coafat, de la condițiile meteo, de la felul în care ne pieptănăm sau dormim, așa că trebuie tunse câțiva milimetri la câteva luni, recomandă specialiștii.

par lung

  1. Măști hrănitoare

Alege o mască intensă de hidratare o dată pe săptămână, pe lângă cele obișnuite, folosite la fiecare spălare. Masca intens hidratantă trebuie aplicată cu precădere tot pe vârfuri, mai ales daca ai un păr vopsit, fin sau ondulat. Vârfurile sunt cea mai uscată parte a părului sunt mai subțiri și mai vulnerabile, așa că trebuie îngrijite cu măști și cu uleiuri speciale.

  1. Ai grijă la felul în care îți speli părul

Înainte de a începe spălarea părului, aplică un tonic protector pe toată lungimea firului, pe care îl lași să acționize aproximativ 10 minute. În ceea ce privește șamponul, alege variantele fără sulfați , care sunt mai hidratante. În timpul spălării, masează scalpul pentru a stimula circulația, lucru ce favorizează creșterea părului.

par lung

  1. Revizuiește-ți dieta

Alimentația este importantă în toate aspectele, chiar și pentru păr, piele și unghii. Cea mai sănătoasă dietă pentru un păr lung și sănătos este cea formată în majoritate din legume și fructe. Alege alimente bogate în fier, zinc, vitamina B și C și în omega-3 – acestea sunt recomandate pentru un păr frumos. Scoicile, fructele de mare, fasolea, ouăle, ardeiul gras, legumele cu frunze verzi, somonul sălbatic și semințele de cânepă sunt, de asemenea, alimente benefice pentru o podoabă capilară bogată.

par lung

  1. Începe să iei suplimente

Biotina (vitamina B8) este produsul ideal pentru sănătatea și aspectul părului, dar majoritatea o obțin prin alimentația de zi cu zi. Specialiștii recomandă suplimentele cu colagen, minerale și nutrienți și produsele dermatocosmetice cu aminoacizi.

  1. Folosește o față de pernă de mătase

Fețele de pernă din bumbac absorb toata umezeala din păr în timpul nopții, așa că schimbă bumbacul cu mătasea pentru a preveni deshidratarea și pentru a limita fricțiunea părului pe o suprafață mai aspră.

Foto: Hepta