6 locuri din Game of Thrones pe care le poți vizita în Europa

Anul trecut, cam tot pe vremea asta, citeam un articol despre o bloggeriță care a pornit prin Croația în căutarea destinațiilor din Game of Thrones. Și îmi amintesc că am spus atunci: da, ce tare, uite asta e ceva ce ar trebui să fac și eu!

Pe lângă povestea care te ține în suspans de la episod la episod, Game of Thrones are marele avantaj de a fi un serial care arată incredibil de bine, iar acest lucru se datorează, pe de o parte, bugetului de producție, și faptului că producătorii au ales să filmeze în locuri absolut spectaculoase, pe de altă parte.

Care sunt însă aceste locuri? Am făcut o selecție de șase destinații europene pentru cei care visează la o vacanță inspirată de Game of Thrones.

Zumaia, Spania

Spania este una dintre destinațiile preferate de producătorii Game of Thrones, care au filmat aici în special pentru cel de-al șaptelea sezon. Scenele de la Dragonestone, castelul familiei Targaryen, locul în care au crescut Viserys (Harry Lloyd) și Daenerys (Emilia Clarke), au fost filmate într-un orășel din Țara Bascilor, în Zumaia, pe o plajă numită Itzurun. Peisajele arată absolut senzațional, așa că nu e de mirare că dragonilor le place aici!

Sevilia, Spania

Nu știu despre voi, dar mie mi-a plăcut întotdeauna Dorne-ul, pentru că mi se părea cea mai animată zonă din întreg Westerosul. Scenele din casa familiei Martell au fost filmate în unul dintre cele mai importante simboluri ale Spaniei, Palatul Alcázar din Sevilia, un impresionant complex în stil maur, înconjurat de terase și grădini verzi. Dacă ajungi aici, rezervă-ți măcar o zi pentru a vizita tot spațiul pentru că vei avea foarte multe de văzut. www.alcazarsevilla.org

Dubrovnik, Croatia

Game of Thrones a avut un impact uriaș asupra turismului din Dubrovnik, orășelul care încă din al doilea sezon al serialului este cunoscut drept King’s Landing. Fanii pot porni pe urmele lui Cersei Lannister (Lena Headey), care și-a început celebrul walk of shame de la treptele din fața scărilor bisericii Sf. Ignatius din orașul vechi, însă nu trebuie să uite nici de Fortul Lovrijenac (multe dintre scenele cu Joffrey au fost filmate aici) sau de Turnul Minčeta, de unde poți vedea tot Dubrovnikul.

Almodóvar del Río, Spania

Pentru Highgarden-ul familiei Tyrell, producătorii GoT au ales un alt castel din Spania: Almodóvar del Río, situat în orășelul cu același nume din provincia Córdoba. Prima imagine cu Highgarden-ul în toată splendoarea sa a apărut în cel de-al șaptelea sezon al serialului, însă nu o să vă dezvălui mai multe despre una dintre cele mai tari scene din GoT, scenă a cărei protagonistă este Lady Olenna (Diana Rigg).

Bardenas Reales, Spania

Nu, imaginea de mai jos nu este de pe altă planetă, ci din Spania, din regiunea semi-deșertică Bardenas Reales. Producătorii au ales această zonă aridă pentru filmarea scenelor cu poporul Dothraki din primele sezoane.

Ballymoney, Irlanda de Nord

Dacă vrei să pornești pe Kingsroad, cel mai lung drum din Westeros, situat între Castle Black și The Wall, la nord, și King’s Landing, la sud, dă o fugă în Irlanda de Nord. În orășelul Ballymoney vei descoperi o străduță mărginită de fagi plantați în secolul al XVIII-lea, care au acum o formă cu totul și cu totul specială, formând faimosul Kingsroad din Game of Thrones.

Foto: pixabay.com, hepta.ro

Categorii Lifestyle