6 gustari sărace în calorii, numai bune pentru scăderea în greutate

gustari slabit

Gustările dintre mese au rolul lor într-o alimentație echilibrată, menită să ne ofere energie și să ne ajute în procesul de slăbire, dacă acesta e scopul vizat. Slăbirea apare când se reduce aportul de calorii și sunt incluse în programul zilnic și exercițiile fizice. Reducerea caloriilor zilnice nu înseamnă înfometare, ci doar o ordonare a meselor la anumite ore și combinații alimentare care mențin senzația de satiețate și hrănesc organismul, în același timp.

Pe lângă cele trei mese obligatorii ale zilei, iată ce gustări poți să incluzi între ele pentru a avea o alimentație corectă și eficientă. Aceste gustări au în jur de 100 de calorii fiecare și sunt cele mai potrivite pentru un boost de energie pe parcusrul zilei

1. Castraveți cruzi și brânză de vaci

Brânza de vaci e mai săracă în calorii decât cea normală, iar castraveții ajută la hidratare și la eliminarea senzației de balonare.

2. Chipsuri de kale

Frunzele de kale sunt o sursă bogată de vitamina A, C și K și conțin calciu și fibre. În loc de chipsurile obișnuite de cartofi, bogate în grăsimi nesănătoase și carbohidrați, prepară-ți la cuptorul cu microunde chipsuri de kale.

3. Conservă de ton și biscuiți de cereale integrale

Poți prepara câteva tartine cu ton și biscuiți integrali, sărați – constituie o gustare bogată în proteine și fier. Aceasta e o alegere optimă pentru o gustare după exercițiile epuizante de la sala de sport.

4. O mână de merișoare

Antioxidanții conținuti de aceste fructe dau un boost de energie creierului și ajută în procesul de slăbire. Sunt un substitut bun pentru dulciurile cu zahăr rafinat.

5. Ciocolata neagră și două lingurițe de unt de migdale

Ciocolata neagră e săracă în zahăr și are conținut ridicat de antioxidanți, așa că poate lua forma desertului perfect.

6. Roșii cherry și mozzarella

O salată rapidă și delicioasă pentru a mai potoli foamea pâna la cină. Stropește roșiile și brânza cu puțin oțet balsamic pentru un plus de savoare.

Foto: Claudio Schwarz | @purzlbaum on Unsplash

Categorii Lifestyle