6 greșeli pe care le faci când aplici mascara

De multe ori te confrunți cu gene încărcate, lipite, deși ai folosit o mascara care promite rezultate perfecte? În majoritatea cazurilor, nu este mascara de vină, ci modul de aplicare. Ce greșeli facem atunci când aplicăm mascara? Intrăm imediat în detalii.

Nu separi genele înainte de aplicarea mascarei

Îți aplici mascara cu atenție, însă genele tale se adună și se lipesc? Asta înseamnă că nu le-ai pieptănat înainte. Încearcă să folosești înainte de aplicare un pieptăn pentru sprâncene, apoi continuă cu mascara.

Maybelline Lash Sensational Mascara

Nu alegi mascara în funcție de nevoile tale

Ai impresia că o perie mare le rezolvă pe toate? Greșit! Pentru genele groase sunt recomandate aplicatoarele mici și cu perii rari, ca firul de păr să aibă loc printre ele. O perie mare și voluminoasă va pune produsul doar la suprafață. Aceasta este potrivită persoanelor cu genele subțiri. 

Too Faced Damn Girl
Douglas Lash Augumented Mascara
Mascara roller lash benefit
Benefit Roller Lash Mascara

Aplici incorect mascara

Pentru un rezultat spectaculos, fixează întâi baza genelor (rădăcina firelor), apoi lungimile. Începe prin a aplica un strat la rădăcină pentru a curba genele, iar apoi concentrează-te către vârfuri.

Folosești un singur produs pentru mai multe nevoi

Așezarea straturilor este un pas foarte important pentru efectul „wow” al genelor. Nu orice mascara poate face totul, așa că trebuie să fii foarte atent atunci când achiziționezi unul, care este atribuția lui.

Mascara ysl the curler
YSL The Curler Mascara

Încarci genele

Mai multe straturi de mascara nu înseamnă gene mai bogate sau voluminoase. În cel mai bun caz, acestea se vor lipi între ele sau vei crea efectul de piciorușe de spider legs.

Curbezi genele după aplicarea mascarei

Întotdeauna trebuie să curbezi genele înainte de a aplica mascara! Odată ce genele sunt acoperite cu mascara, șansele că ele să se rupă sunt mari.