6 filme indie care au salvat genul romantic

filme indie

Deși nu îmi place, trebuie să recunosc că n-am mai văzut de multă vreme un film de dragoste care să mă dea pe spate (despre o parte din preferatele mele am scris și aici), o comedie romantică siropoasă și previzibilă, într-adevăr, dar care să nu mă facă să simt că am pierdut timpul aiurea urmărind-o. Așadar, nu știu exact ce se întâmplă, dar, dacă există cumva o petiție pentru susținerea filmelor de dragoste, spuneți-mi și mie de ea să o semnez.

Până atunci însă, vă propun șase filme indie, prezentate la Festivalul Sundance și alte competiții dedicate filmului independent, care au salvat în ultimii ani genul romantic.

Și începem cu…

Ruby Sparks

Calvin (Paul Dano) este un scriitor extrem de talentat, a cărui întâlnire cu dragostea se produce într-un mod magic. După ce începe să scrie un roman despre un personaj fictiv, Ruby, fata visurilor sale, acesta ajunge să o cunoască pe Ruby (Zoe Kazan) și în realitate. Cum? Nici Calvin nu își explică. Tot ce știe el este că viețile lor se modifică pe măsură ce scrie o nouă pagină a cărții lui. Filmul este regizat de Jonathan Dayton (Little Miss Sunshine, Battle of the Sexes), iar scenariul, nominalizat la Film Independent Spirit Awards, este semnat de actrița Zoe Kazan.

Safety Not Guaranteed

Colin Trevorrow, regizorul Jurassic World, s-a remarcat la Festivalul Sundance cu Safety Not Guaranteed, un S.F. romantic despre călători în timp, suflete pereche și întâlniri neașteptate. Trei jurnaliști care lucrează la Seattle Magazine pornesc într-o aventură de zile mari în încercarea de a face un material despre un om care pretinde că poate călători în timp. Însă fiecare își dorește altceva de la această călătorie, iar lucrurile evoluează într-un mod neașteptat.

Enough Said

Proiectat în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, în 2013, Enough Said a fost primit cu aplauze de critici, dar și de către public. Albert (James Gandolfini) și Eva (Julia Louis-Dreyfus) au trecut amândoi printr-un divorț și speră să își refacă viața împreună. Totul decurge bine între ei până în momentul în care Eva începe să discute diferite lucruri personale cu Marianne (Catherine Kenner), noua sa clientă la masaj. Trecutul lor începe să iasă treptat la iveală și cele două își dau seama că au mai multe în comun decât își imaginau.

Celeste and Jesse Forever

Nu toate poveștile de dragoste trebuie să se termine cu happy-end și exact asta încearcă să sublinieze și regizorul Lee Toland Krieger în Celeste and Jesse Forever. Celeste (Rashida Jones) și Jesse (Andy Samberg) au fost dintotdeauna cei mai buni prieteni. Au început să iasă împreună în liceu, ulterior s-au căsătorit, iar acum se pregătesc să divorțeze, însă continuă să locuiască în aceeași cap. Deși amicii lor nu au încredere în evoluția relației lor după separare, cei doi încearcă să demonstreze că se poate și… altfel. Dar oare vor și reuși

2 Days in Paris & 2 Days in New York

Pentru mine, Julie Delpy va rămâne mereu fermecătoarea Celine din geniala trilogie Before… Sunrise/Sunset/Midnight a lui Richard Linklater, dar mi-a plăcut și cum s-a descurcat în calitate de regizor al filmelor 2 Days in Paris și Days in New York, două comedii romantice care merită incluse pe lista de must see. Ambele urmăresc poveștile unor cupluri care se confruntă cu numeroase provocări, printre care și vizitele la sau de la familiile lor excentrice.

2 Days in Paris
2 Days in Paris
 2 Days in New York
2 Days in New York

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI:

12 comedii romantice care te vor binedispune instantaneu

Categorii Lifestyle