Acneea este o afecțiune care apare atât în rândul adolescenților cât și în rândul adulților. Contrar anumitor păreri, ea nu este contagioasă, dar nici nu dispare de la sine. Cel mai bun lucru pe care îl poți face dacă ai acnee este să te adresezi unui medic dermatolog și să ai o rutină de îngrijire adecvată. Anumite obiceiuri pot înrăutăți situația, așadar iată 6 factori care agravează acneea.
Nu îți cureți pielea corect
Prin curățarea necorespunzătoare a pielii, porii se pot înfunda deoarece încep să acumuleze grăsimi, facilitând formarea punctelor negre și dezvoltarea de coșuri. Fața trebuie spălată de cel puțin 2 ori pe zi, atunci când te trezești și mai ales înainte de somn, pentru a elimina excesul de murdărie de pe piele.
Folosești produse nepotrivite
Utilizarea produselor hidratante foarte grase, care nu sunt ideale pentru fiecare tip de piele, favorizează și crește formarea de pete negre și coșuri. În schimb, ar trebui să încerci întotdeauna produse specifice pentru tipul de piele, care sunt numite “non-comedogene”, deoarece scad tendința de a înfundă porii pielii.
TIPS: Atunci când îți demachiezi tenul alege o apă micelara dedicată acestei afecțiuni precum Bioderma Sebium H20
Ai o dietă bogată în carbohidrați și lactate
O dietă bogată în carbohidrați și lactate este exact alimentația de care nu ai nevoie. Laptele, dulciurile, carbohidrații și alimentele prăjite, pot spori șansele de a forma acnee, deoarece, modifică producția hormonala și stimulează inflamarea pielii și formarea de acnee. acne
Stresul
Efectele stresului excesiv sau ale unor emoţii puternice, precum suferinţa şi furia, asupra corpului nostru nu sunt înţelese în totalitate. Există în prezent dovezi conform cărora pierderea recentă a unei persoane apropiate poate fi cauza dezvoltării anumitor cancere, şi astfel nu este imposibil că nişte emoţii foarte mari să afecteze pielea unei persoane predispuse la boli de piele.
Uleiurile
Uleiurile esențiale, uleiul de cocos sau uleiurile industriale pot agrava acneea, mai ales dacă vin în contact cu pielea predispusă la acnee.
TIPS: Pentru hidratarea tenului acneic poți folosi crema La Roche Posay Effaclar Mat. Nu doar că nu conține niciunul dintre ingredientele care ți-ar putea bloca porii cauzând acnee, însă are de asemenea proprietăți de reglare a producției de sebum..
Materialele sintetice
Bretelele de la sutien, bentițele sau eșarfele din materiale sintetice pot avea un efect negativ asupra pielii. În general, materialele care nu permit pielii să respire sunt de evitat deoarece favorizează acumularea transpirației, iar astfel se creează un mediu propice pentru dezvoltarea acneei.