6 drame și comedii romantice coreene care te vor cuceri pe loc

filme coreene

Filmele asiatice sunt din ce în ce mai apreciate de public și amenință supremația Hollywoodului în domeniul producțiilor melodramatice. Cu intrigi atractive și personaje captivante, producțiile coreene țin privitorii cu ochii lipiți de ecrane si cu sufletul la gură până la ultima secundă. Iată câteva sugestii de drame și comedii romantice coreene care te vor purta într-un roller-coaster emoțional.

More Than Blue

more than blue

Filmul sud-coreean din 2009 îi are în centru pe cei doi orfani Kang Chul-gyu (“K”) și Eun-won (“Cream”), care se întâlnesc în timpul liceului. Cei doi leagă imediat o relație strânsă, dar, din cauză că Kang Chul-gyu suferă de cancer în fază terminală, lucru ținut în secret față de Cream, o îndeamnă pe iubita lui să –și găsească un băiat bun cu care să se căsătorească după ce el nu va mai fi. Într-un final, Cream se îndrăgostește de alt băiat sau, cel puțin, așa pare, doar ca să-i facă pe plac lui K, iar pivitorii își vor da seama că Eun-won a știut încă de la început de suferința lui Kang. Titlul filmului se traduce din coreeană ”O poveste mai tristă decât tristețea”.

My Sassy Girl

Aceasta este una dintre cele mai apreciate și urmărite comedii coreene din toate timpurile, iar felul în care a fost primită și de publicul internațional este comparabil cu succesului înregistrat de filmul Titanic. Povestea explorează relația dintre Gyeon-woo și o fată al cărei nume rămâne necunsocut. Prima întâlnire dintre cei doi are loc când băiatul o salvează pe eroina fără nume dintr-un accident de tren. Aceștia se îndrăgostesc fulgerător, dar se despart la un moment dat – timp în care continuă să-și scrie scrisori de dragoste pe care le păstrează într-o capsulă a timpului ce urmează a fi deschisă după doi ani. Iar surprizele de-abia acum încep să apară.

The Beauty Inside

filme coreene

Imediat ce împlinește 18 ani, Woo-jin începe să se trezească în fiecare zi în pielea unei persoane diferite. Într-o zi ia forma unui bătrân, apoi e femeie, copil și chiar un străin. Doar câțiva oameni știu despre afecțiunea ciudată a lui Woo-jin, pe care acesta o poate ascunde mai ușor datorită meseriei lui, aceea de tâmplar. În scenă intră Yi-soon, o fată care lucrează la un magazin de mobilă, între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste presărată cu suișuri și coborâșuri, iar întorsăturile de situație spectaculoase au loc până în ultimul moment.

Mood of the Day

filme coreene

Kim Jae-hyun e un manager sportiv care pleacă într-o călătorie cu trenul spre Busan pentru a încheia un contract cu un un jucător de baschet. Bae Soo-jung lucrează într-o agenție de publicitate și, surpriză, călătorește, de asemenea, spre Busan, în interes de serviciu. În tren, Kim Jae-hyun o abordează pe Soo-jung, lucru ce o deranjează, dar apoi aceasta aude o convorbire telefonica legată de jucătorul de baschet cu care dorește, la rândul ei, să încheie un contract de publicitate. Soo-jung își dă seama că, dacă se apropie de Kim, acest lucru îi poate facilita atingerea scopului ei profesional, iar cei doi pornesc în căutarea sportivului împreună. Lucrurile nu fac decât să devină și mai interesante din acest punct între cei doi.

Spellbound

Un magician de stradă, Jo-goo, se îndrăgostește de Yeo-ri, care are puterea de a vedea fantome după ce a supraviețuit unui accident de mașină în liceu. Yeo-ri nu numai că poate lua contact cu morții, dar este bântuită și de fantoma celui mai bun prieten, Joo-hee, iar spectrul acestuia o face să se izoleze de restul lumii. Până să-i descopere secretul, Jo-goo este hotărât s-o facă pe Yeo-ri să se îndrăgostească și să cunoască fericirea, fără să realizeze că acest lucru se va întâmpla chiar între ei doi. Dar Joo-hee este acolo și privește totul…

Our Wedding Day

Ce-ai face dacă ai primi o invitație la nunta persoanei pe care ai iubit-o dintotdeauna? Filmul explorează relația complicată dintre Woo-yeon și Hwan Seung-hee, din perioada liceului și până la maturitate. Finalul în notă realistă al filmului rezonează cu cei care s-au îndrăgostit cel puțin o dată la viața lor de un prieten bun.

Categorii Lifestyle