6 destinații care arată spectaculos primăvara

Am avut de așteptat ceva mai mult timp ca de obicei, dar gata: primăvara a venit oficial, iar noi ne gândim numai la ieșiri la terase cool, la excursii și vacanțe în cele mai simpatice locuri din jurul lumii. Și până la urmă de ce nu am face asta? Vremea este superbă, cheful nu ne lipsește, iar opțiunile pe care le avem sunt nenumărate.

Așadar, unde călătorim în următoarea perioadă? Iată șase destinații care chiar arată spectaculos în lunile de primăvară.

Kyoto, Japonia

Da, e cea mai îndepărtată destinație de pe listă, dar nu întâmplător am ales să începem cu ea. În fiecare an, primăvara (cam de pe la final de martie până la început de mai), Japonia este în plin Festival al Cireșilor Înfiloriți (Sakura). Copacii arată absolut minunat, așa că nu mai e nevoie să îți spunem că pozele de aici vor fi spectaculoase. De primăvară în adevăratul sens al cuvântului. Și n-am ales întâmplător nici Kyoto, care este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe ale Japoniei, cu temple și castele (Nijo Castle, Kinkaku-ji: The Golden Pavilion, printre altele) care datează de sute de ani, cu parcuri care arată wow, cu tradiții și o cultură cum nu vei găsi în altă parte. Iar dacă ajungi aici primăvara, nu uita să faci o plimbare pe celebra Philosopher’s Walk, o cărare care se transformă într-un tunel superb atunci când înfloresc copacii.

Stavanger, Norvegia

Sunt puține locuri în Norvegia pe care nu le-am recomanda aici, de fapt, cel mai indicat ar fi să recomandăm un tur complet al țării, pentru că sunt o mulțime de locuri ce merită descoperite. Totuși, o să ne oprim la un oraș situat în nordul Norvegiei, Stavanger, o destinație mai puțin cunoscută, dar extrem de frumoasă. Arhitectura orașului este impresionantă, iar primăvara, când înfloresc copacii și începe să bată soarele, totul arată extraordinar. Zona este cunoscută pentru traseele sale (deci dacă te numeri printre cei care iubesc drumețiile în natură, aici e locul tău), pentru plajele și peisajele spectaculoase (e o zonă de fiorduri, nu ar avea cum să fie altfel), dar și pentru numeroasele muzee de aici.

Lisse, Olanda

Bineînțeles că de pe această listă a destinațiilor de primăvară nu putea lipsi orașul în care se află una dintre cele mai mari grădini cu flori din Europa, deja celebrul Parc Keukenhof (Garden of Europe). Este locul în care vei găsi o selecție impresionantă de lalele, de toate soiurile și culorile. În plus, Lisse e situat la mai puțin de o oră de Amsterdam, așa că poți organiza o vacanță prelungită, ca să ai timp să bifezi și toate minunățiile Amsterdamului, cu muzeele, piațetele și canalele sale spectaculoase.

Ljubljana, Slovenia

Nu la fel de populară ca celelalte capital europene, Ljubljana este o adevărată comoară pentru turiști. Are o mulțime de clădiri în stil baroc sau art nouveau, toate foarte colorate, parcuri imense, un centru vechi cochet și sute de străduțe pietruite, numai bune pentru a te rătăci pe ele. Mai mult decât atât, Ljubljana a fost desemnată Europe’s Green Capital, așa că natura este la ea acasă aici, iar primăvara este momentul perfect să te îndrăgostești de acest oraș. Sunt multe de văzut și iubit în Ljubljana, însă, dacă ar fi să facem o listă scurtă, ți-am spune să nu ratezi Podul Dragonului, Castelul medieval, Parcul Tivoli și Piața Prešeren.

Taormina, Italia

Pentru iubitorii de plante și natură, sunt puține locuri mai bune decât Taormina, acest rai al vegetației mediteraneene, al plajelor și insulelor care arată senzațional, dar și al deliciilor care îți vor răsfăța papilele gustative. Probabil cel mai frumos oraș al Siciliei, Taormina este destinația în care vei descoperi flori la fiecare pas, artiști de stradă care te vor încânta cu muzica lor și o istorie cu totul aparte. Iar dacă o vizitezi primăvară, e cu atât mai bine, pentru că vremea este caldă, iar canicula încă stă la locul ei, așa că vei putea explora în voie tot orașul și insulele sale.

New York, Statele Unite ale Americii

Evident că din această listă nu putea lipsi New York-ul, care da, este minunat de văzut oricând, însă primăvara este de departe cea mai bună perioadă. Motivele sunt simple: vremea este încă friendly (verile mult prea fierbinți în New York, între betoane și clădiri încinse, nu prea te vor încânta), oamenii sunt încă în oraș, activitățile sunt în toi, așa că vei putea lua pulsul locului exact așa cum trebuie. Iar Central Park arată grozav în plin sezon de înflorire!

Foto: hepta.ro, pixabay.com

Categorii Lifestyle