6 beauty trends de la London Fashion Week pe care să le adopți de pe acum

London Fashion Week beauty looks

La London Fashion Week, în cadrul prezentărilor pentru sezonul primăvară/vară 2018, curajul și-a spus cuvântul, prin intermediul unor reinterpretări originale ale modelelor clasice de machiaj și coafură.

Iată direcțiile în materie de beauty propuse de designeri pentru sezonul următor, pe care te provocăm să le încerci încă de pe acum, pentru a fi cu un pas înaintea tendințelor:

Pleoape colorate

House of Holland – stânga sus; Matty Bovan – stânga jos; Ryan LO – dreapta

Make-up artiștii se joacă cu toate culorile când vine vorba despre machiajul pleoapelor. În show-urile de la Londra am văzut atât roșu, albastru, verde, cât și mov și portocaliu la ochii modelelor, și asta într-o formă cât mai neobișnuită: sub formă de trapez, înconjurând întregul ochi, aplicat pe o jumătate de pleoapă sau doar în zona sprâncenelor, totul cât mai răvășitor. Un joc de culori interesant, care ne lasă să dăm frâu liber imaginației.

Negru intens

Ashish – sus; Versus Versace – stânga jos; Julien Macdonald – dreapta jos

Negrul intens este folosit și el din abundență pe pleoape, fie prin aplicarea unui eyeliner, fie formând ochi de pisică, fie pe întreaga pleoapă (negru intens sau nuanțe de negru). În show-urile Julien Macdonald, Ashish și Versus Versace am remarcat o serie de alternative din care ne putem inspira.

Buze sclipitoare

Buzele au fost sclipitoare în prezentarea Shrimps a designerului Hannah Weiland. Confetti-ul aplicat pe buze a oferit o alternativă pentru ruj la care nu ne așteptam. Pe un ten fără machiaj, acest element a captat întreaga atenție.

Shrimps

Accesorii inedite

London Fashion Week
Simone Rocha – stânga sus; Toga – stânga jos; Ashley Williams – dreapta sus; Tata Naka – dreapta jos

Și accesoriile s-au găsit din abundență pe podiumurile de la Londra. Detalii florale în păr, cercei lungi, clipsuri cu perle sau accesorii imprimate cu diverse cuvinte powerful sunt noile trenduri aduse în prim-plan de Tata Naka, Toga, Simone Rocha sau Ashley Williams. Acestea sunt în ton cu sezonul primăvară/vară, inspirate de natura trezită la viață.

Păr natural, răvășitor la London Fashion Week

Preen by Thornton Bregazzi

Părul natural, răvășitor, a făcut senzație la prezentarea Preen by Thornton Bregazzi, în combinație cu buzele imperfecte, de un roșu aprins. Părul purtat pe o parte, prins parcă în grabă, dă senzația de libertate, îndrăzneală și siguranță de sine, o atitudine perfectă pentru primăvara ce vine. De altfel, acest stil neatent ne permite să fim în trend atunci când nu avem timpul necesar să ne aranjăm părul.

Unghii jucăușe

Preen by Thornton Bregazzi – stânga; House of Holland – dreapta

Manichiurile la show-urile din cadrul London Fashion Week au aparut sub diferite forme, pentru toate gusturile: de la o manichiură simplă, mată, în culori vii sau nonculori, la linii și forme geometrice dintre cele mai interesante, desenate pe unghii. Un trend care ne permite să folosim din culorile sezonului trecut, însă de data aceasta mai creativ, prin jocul geometric.

Text de Georgiana Lupică