VIDEO: BEAUTY DILEMMAS | Machiaj fresh perfect pentru primăvară

Deja nu mai e un secret faptul că less is more în privința machiajului. Contouring-ul în exces, fondul de ten aplicat în cantități industriale, iluminatorul vizibil de la o poștă – toate sunt a big “no-no” în acest sezon, așa cum ne-am putut da seama din ultimele prezentări de la New York Fashion Week și Paris Fashion Week. Care este machiajul potrivit pentru această primăvară?

Pentru că tendințele în machiaj se reinventează în fiecare an, am rugat-o pe Anca Buzea Make-Up Artist să ne dea o mână de ajutor și să ne dezvăluie cum arată un machiaj în ton cu tendințele actuale, dar potrivit și cu acest început de primăvară (calendaristic).

“Un look natural, luminos, proaspăt, ideal pentru primăvară este realizat din texturi cremoase, în nuanțe de piersică, roz și bejuri perlate”, recomandă Anca.

În timp ce ne încântă cu propunerea ei legată de ce înseamnă un machiaj fresh, potrivit pentru primăvară, Anca ne-a sugerat să evităm fardul negru și “texturile mate ce devin prea evidente în lumina naturală și contururile puternice atât în zona ochilor, cât și în zona buzelor”.

Nici hidratarea pielii nu trebuie dată uitării: “recomand hidratarea intensă a pielii și folosirea unui blush cremos, a unui gloss în locul rujului și a creioanelor waterproof folosite pe toată pleoapa, ce înlocuiesc fardurile pudrate și pigmenții”.

La capitolul sprâncene, Anca ne-a mărturisit că se poartă cât mai naturale, ușor stilizate cu ajutorul unui gel de fixare transparent sau în culoarea adecvată.

Cât privește părul/coafura, află că nu trebuie să te obosești foarte tare. În acest sezon sunt în trend coafurile nestudiate, cât mai naturale, fără prea multe produse de styling adăugate.


Make-Up Artist: Anca Buzea

Hairstyle: Mirela Bouros (ROBERT BOTH STUDIO)