5 tips-uri pentru a slăbi

hepta_1845393

Nu poţi să faci lucrurile la fel şi să te aştepţi la rezultate diferite. Teoria se aplică şi atunci şi când vrem să slăbim. Tocmai de aceea, azi v-am pregătit o listă cu câteva reguli pe care ar trebui să le transformaţi în obiceiuri.

Ia vitamine. Conform unui studiu publicat în International Journal of Obesity, rezultatele vorbesc de la sine. Cercetătorii au supus testelor un grup de 96 de femei obeze, împărţindu-le pe câteva grupuri şi dându-le să ia multivitamine, calciu sau placebo, timp de 26 de săptămâni. Diferenţe de greutate s-au remarcat doar în cazul celor care au luat multivitamine. „Unii oameni s-ar putea să mânânce mai mult pentru că organismul simte nevoia anumitor substanţe nutritive”, spune Louis J. Aronne, director al programului Comprehensive Weight Control de la Presbyterian Hospital din New York. „Dacă iei doar vitamine şi nu ai şi o altă strategie de a slăbi, nu o să remarci o schimbare uluitoare. Vitaminele reduc însă nevoia de a consuma la fel de multe alimente”, a adăugat acesta.

Stai departe de centrul mesei. Sună amuzant, ştiu. Nu aţi remarcat însă că acolo sunt poziţionate coşurile cu pâine? Dacă staţi într-un colţ al mesei, departe de acestea, veţi mânca mai puţină pâine. Tried & tested.

Stinge lumina. Nu fac aluzie la Ruby. Propunerea e cât se poate de serioasă. Şi asta pentru că nişte oameni de ştiinţă de la Universitatea Ohio au descoperit, testând nişte şoareci, că aceia care dorm în beznă sunt mai puţin predispuşi să devină obezi decât cei care dorm cu o lumină prin preajmă. Mai mult, au remarcat că cei din urmă mâncau la ore ciudate. Aşadar, mare grijă să nu adormiţi cu televizorul aprins.

Cumpără-ţi farfurii mici. Pe parcursul unui experiment condus de Brian Wansink de la Universitatea Cornell, s-a descoperit că simpla înlocuire a unor farfurii mari cu unele mici ne face să mâncăm mai puţin. Dacă respecţi regula, vei consuma mai puţine calorii, iar într-un an, poţi slăbi până la zece kilograme.

Renunţă la îndulcitori. Dacă te numeri prin cele care folosesc înlocuitori artficiali ai zahărului şi crezi că e o alegere sănătoasă, am o veste proastă. Aceştia sunt vinovaţi de centimetri nedoriţi din jurul taliei. Un studiu pe şoareci demonstrează că cei care au fost hrăniţi cu zaharină fără calorii s-au îngrăşat mai mult decât cei cărora le-au dat zahăr.

Foto: hepta.ro