5 tips & tricks pentru călătoria perfectă alături de telefonul tău

Hungary, Budapest, The neo-gothic Hungarian Parliament building, designed by Imre Steindl

Știm deja: nu îți poți închipui nici o călătorie fără telefonul mobil – dispozitivul care îți ține loc de aparat de fotografiat, hartă și… ceas. De data aceasta îți lansăm însă o provocare: să îți dezvăluim cele mai cool 5 tips & tricks cu ajutorul cărora telefonul tău cel nou (Samsung Galaxy Z Flip, bineînțeles – www.samsung.com) îți va transforma escapada din luna martie într-una din cele mai interesante călătorii de care ai avut parte până acum. 

Primul pas: destinația contează. Ce spui de o destinație la care poți ajunge rapid, cu mașina proprie, evitând (cel puțin pentru o vreme) aeroporturile aglomerate? Evident, ne-am gândit la Budapesta, capitala superbă a vecinii Ungaria. O arhitectură deosebită, muzee de artă și galerii simpatice, restaurante delicioase (tradiționale sau internaționale), băi termale – e necesar să aducem mai multe argumente? Așadar, pune-ți centura de siguranță și nu uita acasă telefonul. Îți oferim aici cele mai cool 5 tips & tricks pentru călătoria perfectă alături de telefonul tău. 

1. Poți face două lucruri în același timp. Nu-i așa că te stresează teribil să muți înainte/înapoi ecranele de pe telefonul tău ca să vezi exact cum se scrie denumirea străzii pe care e hotelul unde ți-ai făcut rezervarea și Google Maps? Mai ales atunci când te afli într-o țară în care cuvintele nu sunt atât de familiare pentru un vorbitor de limba română. Ceea ce știi tu din ghid că ar trebui să se numească Chain Bridge se cheamă, de fapt, Széchenyi Lánchíd! Așadar, pe noul Samsung Galaxy Z Flip poți deschide, pe cele două jumătăți ale ecranului mare (de 6,7”) și e-mailul cu rezervarea, și harta. Sarcinile multiple sunt mai ușor de realizat cu funcția Multi Active Window.3. 

De notat: în Budapesta există 14 poduri peste Dunăre, cu arhitecturi deosebite. 

2. Îți poți face un selfie bun chiar dacă vei călători singur(ă). Este adevărat: să-ți faci un selfie demn de o postare pe Instagram necesită abilități deosebite în mânuirea unui telefon – da, mai ales că trebuie să ții telefonul într-un unghi ciudat, să te uiți altfel decât te-ai obișnuit… Galaxy Z Flip îți oferă o nouă perspectivă a modului în care faci fotografii – se pliază și poate fi fixat într-o poziție la mai multe unghiuri, permițându-ți să captezi cadre uimitoare la unghi mic, care se joacă cu percepția, pentru fotografii care îți dau de gândit. Nu-i așa că altfel va ieși fotografia cu tine de pe terasa panoramică Fisherman’s Bastion (Halaszbastya) din vechea cetate Buda? Samsung Galaxy Z Flip are 3 camere, una în față și două pe spate (10MP și 12 MP) – le poți folosi pe oricare, iar faptul că se pliază te poate ajuta foarte mult la stabilitatea telefonului atunci când vrei să captezi o fotografie. 

Extra tip: dacă ai ajuns aici, vizitează castelul Buda (Budai Var) și Matthias Church (Mátyás templom). 

Hungary, Budapest, Fishermen's bastion

3. Și, dacă tot vorbim despre fotografie, cei mai mulți călători spun că parlamentul ungar, o construcție gotică impresionantă (cea mai mare din Ungaria și a treia clădire parlamentară din lume) se vede cel mai frumos noaptea, de pe malul opus al Dunării. Camera telefonului Samsung Galaxy Z Flip este puternică chiar și noaptea – secunde din cadre la expunerea lungă sunt transformate într-o capodoperă video cu urme de lumini. Iar împreună cu plierea cu suport de blocare care acționează ca un trepied, Night Hyperlapse îți oferă o nouă experiență de a face fotografii noaptea.

De reținut: Palatul Parlamentului a fost inaugurat în 1886, adăpostește 691 de camere și numeroase coridoare impresionante și scări care împreună însumează în jur de 19 kilometri lungime.

4. Dacă ești genul care urăște să care un rucsac mare în plimbările prin oraș sau pur și simplu îți dorești să ai telefonul la îndemână, în buzunar, Samsung Galaxy Z Flip e soluția – se pliază și devine surprinzător de mic. Cu un design remarcabil, îți încape cu ușurință în buzunar, geantă sau accesorii. Având ca inspirație floarea de lotus, balamaua ascunsă este extrem de flexibilă. Poți să-l pliezi și să-l pui în buzunar atunci când intri să vizitezi catedrala St. Stephen’s Basilica din centrul orașului, o adevărată bijuterie arhitectonică și appoi să-l depliezi și să vezi, pe un display mare, fotografiile făcute de-a lungul zilei sau chiar să citești cele mai importante știri ale zilei ca de pe o tabletă. 

Extra tip: din piața din fața bisericii ia-o la pas pe străduțe și vei descoperi aici o mulțime de restaurante incredibile – de la cele tradiționale cu goulash la retsaurante Thai. 

5. N-ai ajuns la Budapesta fără a face o vizită… la băi. Este, probabil, orașul cu cele mai multe Spa-uri, și asta pentru că apele termale sunt captate aici (118 izvoare termale, cu temperatura apei de la 21 la 78 de grade Celsius), iar orașul adăpostește unele dintre cele mai frumoase și mai vizitate băi termale din lume – Gellért și Széchenyi. Și, dacă vrei să stai toată ziua în apă (iar apoi să găsești drumul către hotel), ai nevoie de o baterie de telefon care să reziste mult. Bateria duală a telefonului Samsung Galaxy Z Flip este mai durabilă și mai mică, permițându-ți să pliezi și să depliezi telefonul toată ziua și poți să faci tot ceea ce vrei cu o singură încărcare.

Foto: hepta.ro 

Categorii Lifestyle