5 tendințe FW20/21 care te vor inspira pentru shoppingul de acum

5 tendințe FW20:21 care te vor inspira pentru shoppingul de acum

Știm că momentul „tendințe FW20/21” ți se pare încă departe, dar dacă te ispitesc și pe tine sesiunile de shopping acum ai putea să îți construiești o garderobă extra glam pentru sezon următor. Iată 5 dintre tendințele noastre preferate: 

Poate că ți se pare prematur să vorbim despre tendințe FW20/21, cu temperaturi constante de +30 de grade, dar cu atâtea reduceri în oraș, ar fi păcat să nu te orientezi puțin și spre ceea ce va deveni must-have în sezonul următor. Astfel, nu numai că vei face cumpărături ca la carte, într-un mod organizat, ci îți vei completa garderoba cu piesele care te vor inspira să creezi cele mai frumoase ținute de aici înainte. 

Frenezia franjurilor

5 tendințe FW20:21 care te vor inspira pentru shoppingul de acum
Alberta Ferretti, Dior, J W Anderson, Phillip Plein

Franjurii oferă oricărei ținute un dinamism și un spirit ludic greu de egalat de aproape orice alt element decorativ. Arată cel mai bine în mișcare și purtați așa cum trebuie, pot genera efectul de siluetă alungită, zveltă, cu o libertate de mișcare similară dansatoarelor de balet contemporan. Te-am convins? Ține minte, cu cât mai sclipitori, cu atât mai bine. 

Flori de toamnă 

5 tendințe FW20:21 care te vor inspira pentru shoppingul de acum - print
Brock Collection, Chloe, Balenciaga, Antonio Marras

Florile deveniseră un clișeu de primăvară-vară, însă, de câteva sezoane, continuă să reprezinte cu succes sezonul rece. Pentru că, desigur, tot ce ne dorim în zilele ploioase de toamnă ar fi o zi de vară, eventual în cadrul unui festival în aer liber. Așa că îmbrățișează-ți latura hippie și îndrăznește să porți rochii din voal cu imprimeuri florale chiar și cu un pulover croșetat oversize. A propos de croșetat, bookuiește-o deja pe bunica ta pentur sfârșitul de toamnă pentru că piesele din lână sunt marele hit al anului. 

Valentine’s Day everyday

5 tendințe FW20:21 care te vor inspira pentru shoppingul de acum - colorblock
Alberta Ferretti, Alexander McQueen, Altuzarra, Emilio Pucci

Pentru că nu trăim chiar cele mai roz vremuri, nu înseamnă că nu poți aduce culoare în viața ta. La propriu. Cu puțin curaj, poți adopta una dintre cele mai nebune tendințe FW20/21 – color block roz și roșu. Nu știm cum ai sărbătorit Valentine’s Day anul ăsta, dar de ce te-ai limita la o singură zi când poți încălzi un pic atmosfera de toamnă-iarnă prin două nuanțe puternice, care îi vor impresiona sigur pe cei din jurul tău.  

Mai multă piele 

Erdem, Elie Saab, Christopher Kane, Dolce&Gabbana

O altă tendință care migrează de la un sezon la altul este cea care vizează transparența. Inspirația momentului este gotică, așadar, în contrast cu trendul anterior, nu uita să găsești un mic loc în dressing și pentru o rochie neagră din voal, dantelă, mătase. Este poate una dintre cele mai senzuale tendințe, fiind încărcată de misterul poveștilor lui Edgar Allan Poe. Nu este singura influență gotic-victoriană de pe podium, ci poți să te orientezi și spre jachete în stilul acest – ele, în sine, constituie un microtrend. 

Bomboane și volane

Antonio Marras, Gucci, Alberta ferretti, Preen by Thornton Bregazzi

Atunci când amosfera e destul de incertă ș îcărcată, tendința noastră este de a fugi și de a găsi un refugiu într-o zonă în care niciuna dinte problemele lumii reale nu poate pătrunde. Astfel, și în modă, designerii găsesc mereu o cale de evadare din cotidian, iar pentru sezonul următor, ei s-au îndreptat spre lumea păpușilor, dulce, liniștită și plină de volane romantice. Așadar, de data asta, more is definitely more, deci nu fugi de volumele ample și de jucăușele volane, oricât de teatrale ți s-ar părea. S-ar putea să ai nevoie de un moment de prințesă și e bine să ai acolo ceva pe care poți pune mâna. 

Foto: Hepta