5 soluții pentru un ten perfect

Când vine vorba de îngrijirea tenului, parcă nu am risca să încercăm pe pielea noastră tot ce este acum la modă. În plus, avem așteptări foarte mari și vrem ca rezultatele procedurilor urmate să se vadă imediat. Din fericire, după multe studii și cercetări îndelungate, experții au descoperit o serie de tehnici inovatoare care ne ajută să reparăm imperfecțiunile tenului și să obținem efectele mult visate, fără intervenții chirurgicale. Am ales să îți povestesc mai multe despre cinci metode potrivite atât pentru tratarea afecțiunilor grave ale tenului, cât și pentru îngrijirea responsabilă a acestuia. Fiind testate zilnic de către femeile din întreaga lume, sunt sigură că îți vor fi și ție de mare ajutor pentru a avea un ten perfect. (Foto: Giorgio Armani SS17; hepta.ro)

Microneedling-ul

Să începem cu tratamentele mai avansate, care combat în profunzime problemele tenului. Microneedling-ul sau terapia de inducere percutanată de colagen este una din cele mai eficiente proceduri de regenerare a pielii, pentru că stimulează produția naturală de colagen și elastină. Tratamentul se realizează în cabinetul medicului specialist, care folosește un dispozitiv medical dotat cu microace de unică folosință ce străpung pielea în profunzime, determinând refacerea țesutului lezat cu unul nou, mult mai sănătos. Conform chirurgului plastician Irvin Wiesman, microneedling-ul este o procedură sigură, care îmbunătățește textura și tonusul general al pielii. În special pentru femeile care suferă de acnee severă, pori dilatați sau au diverse tipuri de cicatrici, acest tratament oferă soluția miraculoasă prin care aceste afecțiuni se vindecă natural, în timp record.

Tratamentele cu laser

Tehnologia răsfață mereu femeile moderne prin intermediul noilor proceduri de înfrumusețare și reîntinerire. Dintre acestea, metodele pe bază de laser luptă eficient împotriva ridurilor, a linilor de expresie sau a urmelor lăsate de soare, acționând cu precizie în profunzimea tegumentelor. Ca urmare, laserul face pielea să devină mai întinsă, mai luminoasă și mai sănătoasă, eliminând în mai puțin de o oră câțiva ani de pe chipul tău. Dacă decizi să faci o schimbare radicală, îți recomand să consulți un medic specialist care te va sfătui ce combinație de proceduri se potrivește complexității tenului tău.

Exfolierea

Tenul își îmbunătățește mereu aspectul și devine mai strălucitor atunci când este bine curățat, iar o metodă excelentă de îndepărtare a impurităților și a celulelor moarte depuse la suprafața pielii este exfolierea. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont că în unele cazuri, exfolierea realizată acasă cu ajutorul produselor speciale nu este suficientă. Din când în când, este indicat să apelăm la ajutorul unui medic dermatolog pentru o exfoliere profesionistă. Microdermabraziunea este una din cele mai simple și populare proceduri de acest tip, fiind ideală persoanelor cu tenul uscat, lipsit de strălucire, decolorat sau ușor acneic. Prin îndepărtarea celulelor moarte, microdermabraziunea ajută la rejuvenarea pielii și stimulează producția de colagen, iar rezultatele se mențin chiar și câteva luni.

Protecția solară

Nu aștepta să vină vara pentru a aplica o cremă cu protecție solară pe tenul tău. Razele soarelui, indiferent cât de timid se arată, pătrund în profunzimea pielii și o agresează,făcând-o mai uscată și predispunând-o la îmbătrânire. În special acum, când șansele de a dezvolta cancer de piele sunt din ce în ce mai crescute, ai nevoie zilnic de un scut protector între piele și mediul înconjurător. Doctor Elizabeth K. Hale, expert în dermatologie, ne sfătuiește să nu ne bazăm doar pe produsele de make-up ce conțin factori de protecție UV, ci să alegem o loțiune care acoperă un spectru mai larg de protecție anti UVA/UVB, de preferat pe bază de oxid de zinc.

Hidratarea

Pielea are nevoie constant de hidratare, altfel își pierde luminozitatea și elasticitatea, iar ca urmare, și imperfecțiunile tenului se amplifică. După cum bine știi deja, hidratarea internă și cea externă sunt în strânsă legătură și niciuna  nu o poate substitui  pe cealaltă. Adam Hamawy, chirurg plastician,spune că este inutil să aplici produse de hidratare pe față dacă însuși corpul tău nu este hidratat. Așa că, mai ales în lunile călduroase, ascultă-ți corpul și consumă suficientă apă. Pentru îngrijirea tenului, medicul dermatolog Andrea Cambio spune că pe timp de zi, avem nevoie de o cremă hidratantă mai ușoară, în timp ce seara trebuie să folosim una mai concentrată. În plus, să nu uităm să ținem cont de tipul și nevoile tenului nostru atunci când alegem o cremă hidratantă.

Text de Steliana Gherman. Foto: hepta.ro