5 sfaturi pentru o casă super-chic 

ugg living

Nu mai ai loc ȋn casă de câte lucruri „esenţiale” ai reuşit să strângi de-a lungul timpului? Nu ştii ce să faci pentru ca apartamentul să arate mai mult cu cele prezentate ȋn reviste şi mai puţin cu un depozit fără nici o noimă? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci ordine, să o menţii, să identifici nuanţele de bază pentru design interior şi să transformi apartamentul ȋn oaza zen la care abia aştepţi să ajungi după orele de birou. (Foto sus)

Piese de mobilier cu spaţiu de depozitare

Cel mai probabil, dacă ai un apartament şi nu o casă, nu ai spaţiu pentru obiecte mari de mobilier şi nici pentru colecţii de accesorii deco, oricât de mult ţi-ar face cu ochiul ȋn magazin. Dar cum sunt sigură că ai reuşit să umpli deja fiecare colţişor până la refuz, ȋţi voi spune cum poţi elibera casa cu ajutorul unor soluţii de depozitare care te vor ajuta să menţii ordinea ȋn timp.

Ȋncepe cu dulapul de haine, apoi cu dulapul din bucătărie şi biblioteca din sufragerie, ordonează toate lucrurile şi sortează-le ȋn cutii transparente din plastic pe care le poţi eticheta sau foloseşte cutii chic din lemn sau carton colorat pentru a depozita ȋn bibliotecă sau bucătărie.  Apropo, cumpără o măsuţă de cafea care are şi spaţiu de depozitare pe care-l poţi folosi pentru a „arunca” pături sau accesorii deco ȋn surplus sau taburete sau fotolii care vin cu un „cufăr” integrat. Foloseşte la maximum şi cutiile care se găsesc sub pat sau canapea pentru a păstra păturile şi pernele şi a elibera dulapul de haine.

Jasper_Morrison cork family intro design

Când decorezi, fă-ţi un plan 

Ȋnainte de a te pune pe cumpărat o grămadă de lucruri ca să-ţi dai seama mai apoi că nu se potrivesc ȋntre ele sau cu spaţiul pe care-l ai la dispoziţie, gândeşte-te bine cum vrei să arate la final apartamentul tău. Ce culori de bază ai vrea să foloseşti? Ce accente de culoare sub formă de accesorii deco se potrivesc cu paleta cromatică de bază? Care sunt texturile care te relaxează? Cum poţi popula cu toate lucrurile necesare şi care te ȋncântă fără să creezi un spaţiu sufocant, prea ȋncărcat?  Nu uita că o casă este creată pentru a face viaţa mai uşoară şi mai frumoasă celor care locuiesc ȋn ea, nu este showroom şi nici depozit de lucruri frumoase. Acestea fiind spuse, nu supraȋncărca spaţiul şi nici nu transforma apartamentul ȋn galerie de artă, nimeni nu se poate relaxa ȋntr-un asemenea loc.

diesel machine collection

Combină culorile cu grijă 

Când decorezi, dă prioritate culorilor care te relaxează şi nu celor pe care le ai mai mult la suflet, nu de alta, dar dacă roşul sau alte nuanţe tari sunt cele după care te dai ȋn vânt, te vei ȋntreba de ce te simţi tot timpul nervoasă ȋn propria casă sau de ce nu te poţi odihni.  Alege culori neutre precum crem, verde sau maron care se potrivesc perfect cu alte zeci de nuanţe de accesorii deco. Astfel, vei putea decora cu orice fel de accesorii ȋn nuanţe tari fără să creezi un spaţiu prea ȋncărcat sau kitsch.

tapet vintage wood 4interior

Texturi care să inspire confort

Cumpără câteva perne confortabile şi moi cu o textură care te invită să le mângâi şi alte câteva pături şi pleduri care să te relaxeze după o zi grea de muncă sau ȋntr-o duminică leneşă. De exemplu, pe timp de vară poţi cumpăra un pled din bumbac sau o eşarfă mare din mătase pe care „să le arunci” pe canapea, iar pentru iarnă o păturică groasă, din aceea care mângâie pielea. Ce spui de covoraşe din piele de oaie pentru iarnă? Crede-mă, aceste câteva detalii vor face ca apartamentul tău să pară cu mult mai confortabil şi mai primitor.

Accesoriile statement

Aşa cum orice ţinută are un element care iese ȋn evidenţă şi conferă armonie şi personalitate, o ȋncăpere trebuie să aibă high-light-uri, acele accesorii spectaculoase care atrag privirile şi spun despre tine că eşti o persoană interesantă. Pot fi obiecte colecţionate de prin călătorii, piese vintage sau, de ce nu, creaţii cu design minimal şi culori tari. Apropo, niciodată nu pune mai mult de trei accesorii statement ȋntr-o ȋncăpere!

SHOP THE STORY:

Text de Anca Rusu

Categorii Lifestyle