5 sfaturi pentru îngrijirea unghiilor

Vrei să ai unghii frumoase, dar mai ales sănătoase? Evident! Dar pentru asta trebuie să iei în calcul că nu doar unghiile trebuie îngrijite, ci și cuticulele. Din acest punct începe frumusețea unghiei.

Cuticulele au o funcție importantă, deoarece garantează că nicio bacterie nu va pătrunde în acel spațiu al unghiei. De aceea, pielea din jurul unghiei nu trebuie eliminată complet.

5 sfaturi pentru o bună îngrijire a cuticulelor:

  • Îndepărtează rezidurile mai vechi de lac de unghii, cu ajutorul unui solvent. Lacul de unghii tinde să usuce pielea;
  • Aplică câteva picături de ulei special pentru hrănirea/hidratarea zonei din jurul unghiei. Masează unghiile câteva minute. Îndepărtează excesul de produs cu o dischetă din bumbac;
  • Îndepărtează cuticulele cu ajutorul unei soluții speciale. Aceasta te va ajuta să dizolvi cuticulele, fără să le tăi sau torturezi. Aplici soluția și lași să acționeze timp de 1 minut;
  • După aplicarea uleiului/soluției speciale pentru cuticule, te ajuți de un băț special (cele din lemn de portocal sau de măslin sunt de preferat) pentru această zonă și împingi cuticulele spre interiorul marginei unghiei;
  • Ai nevoie de cantități adecvate de vitamina B și C. Un aport mare de vitamina B poate ajută la întărirea și îngroșarea unghiilor. Deficitul de vitamina C este asociat cu creșterea cuticulei  și cu fenomenul unghiei încarnate.

Recomandare noastră pentru cuticule îngrijite și sănătoase este emolientul pentru cuticule Nourish de la Jessica Cosmetics alături de Phenomen Oil pentru o hidratare intensivă.

Dacă am aflat cum ne putem ocupa cât mai bine de cuticule, propun să nu uităm de unghii! Unghiile moi și fragile nu sunt pe placul nimănui, tocmai de aceea Farmec a conceput o loțiune specială pentru a asigura rezistența acestora. Loțiunea cu vitaminaB5 este destinată întăririi unghiilor moi și fragile și este unul dintre produsele cele mai apreciate de consumatorii români de-a lungul timpului. 

La final, aplică un base coat alături de nuanța ta preferată de lac de unghii! Noi îți propunem pentru această vară nuanțele subtile de nude, culori vibrante precum orange și galben, dar și aplicațiile pe unghii.

Citește și:

Editor’s Pick: 16 produse perfecte pentru conturarea sprâncenelor

Rozacee: 3 sfaturi pentru o piele calmă