8 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să mergi în vacanță în Thailanda

Ela Crăciun a petrecut 10 zile de vis în Thailanda, țară pe care a vizitat-o pentru prima dată. A stat mai întâi două zile în Bangkok, pentru ca apoi să plece pe insula Koh Samui, de acolo trei zile în insula Krabi. Azi, prezentatoarea TV ne dă câteva tipsuri pentru cei care vor să-și petreacă vacanța în această destinație.

1. Dacă vrei să îmbini distracția cu vizitarea templelor și a monumentelor istorice, optează pentru 10 zile în Bangkok. Ai parte de vibe-ul fascinant al metropolei, cluburi și restaurante de tip rooftop, shopping, dar poți vizita și Grand Palace, Wat Pho, Wat Arun, dar și Wat Bang Kung, templul din copac. Dacă vrei ceva pitoresc, poți merge să vezi piața plutitoare, piața cu flori sau piața ferată.

2.  În Bangkok, cazează-te la hotelurile de pe malul râului Chao Praya. Este o zonă  mai aerisită și mai liniștită decât centrul aglomerat al orașului.

3.  Din Bangkok poți face o excursie de o zi spre vechea capitală Ayutthaya, unde vei descoperi cele mai frumoase temple, o moștenire istorică fascinantă.

4.  Dacă vrei plaje exotice, alege ca destinație insulele. Verifică înainte pe net cum arată mai exact aceste locuri, spre exemplu din fotografiile realizate de turiști, pe Instagram, să fii sigur că vei avea parte de ceea ce îți dorești. Eu am avut neplăcuta surpriză să ajung în anumite locuri unde plaja era foarte modestă, departe de imaginea pe care o aveam eu în minte.

5. Alege un hotel bun, de preferabil de 5 stele, bucură-te de preparatele culinare tradiționale, însă mergi la restaurantele recomandate (vezi Trip Advisor, spre exemplu) și nu te aventura spre mâncarea de pe stradă, dacă ai un stomac sensibil. Desigur, poate fi proaspată și foarte delicioasă, însă părerea mea este că ar fi bine să fii precaut, pentru a nu-ți strica vacanța eventualul disconfort digestiv.

6. Descoperă savoarea bucătăriei thailandeze autentice și învață chiar tu cum să prepari acasă cele mai inedite specialități. Sunt numeroase restaurante celebre care oferă clase/cursuri de gătit pentru turiști. În doar câteva ore poți învăța cum să-i surprinzi pe cei dragi cu cea mai exotică cină.

7. Bangkok-ul este o destinație fabuloasă de shopping. După Singapore și Hong Kong, aici găsești cele mai mari mall-uri din Asia. Sunt unele dedicate în principal tinerilor designeri thailandezi. Imaginația și creativitatea lor este surprinzătoare.

8. Day Spa-urile sunt în mare vogă la Bangkok. Situate de regulă în vile coloniale, spa-urile te invită să te relaxezi și să uiți pentru câteva ore de griji și de tumultul vieții cotidiene. Poți petrece chiar și o zi la Spa, încercând tot felul de masaje și terapii ayurveda.