5 seriale de adolescenți (și nu numai) la care să te uiți vara aceasta

O vară frumoasă poate însemna festivaluri de muzică, excursii la mare și la munte, ori să iei la rând fiecare parc acvatic; dar, dacă nu îți place să ieși din casă pe caniculă, o vacanță excelentă poate însemna și să încerci seriale noi. Iar ca să nu îți pierzi tu timpul cu producțiile slabe, am încercat noi câteva seriale mai mult sau mai puțin cunoscute, mai noi sau mai vechi, iar acum ți le prezentăm pe cele cărora merită să le dai o șansă.

Riverdale

Orășelul Riverdale, odată prietenos și liniștit, este tulburat de moartea subită a lui Jason Blossom. Secretele încep să se adune, iar adulții își urmăresc propriile interese, astfel încât o echipă de liceeni, formată din Betty Cooper, Archie Andrews, Veronica Lodge și Jughead Jones, își propune să dezvăluie adevărul în cazul morții fostului lor coleg și să readucă echilibrul într-un oraș oricum schimbat de intrigi.

The Carrie Diaries

Înainte să existe o Carrie Bradshaw matură, în serialul Sex and the City, a existat o Carrie Bradshaw adolescentă, în serialul The Carrie Diaries. Acesta din urmă ne prezintă situațiile prin care trece Carrie în încercarea de a se descoperi pe sine și de a-și urma visul de a scrie. După moartea mamei, Carrie obține, cu ajutorul tatălui său, un internship în New York, la o firmă de avocatură. În oraș, ea se întâlnește cu Larissa Loughlin, care este editor la revista Interview și care, observând potențialul adolescentei, îi propune să facă parte din echipa sa. Însă, în afară de această viață fabuloasă pe care o experimentează în marele oraș, Carrie întâlnește probleme acasă, în Connecticut, cu sora sa rebelă și cu Sebastian Kydd, prima ei iubire.

The Fosters

Captivant încă de la primul episod, serialul ne-o aduce în prim-plan pe Callie Jacob, o adolescentă tocmai ieșită de la școala de corecție, care este primită în familia numeroasă a lui Stef și a Lenei. Callie și fratele său mai mic, pe care tânăra reușește să îl scape de tatăl lor abuziv, trebuie să se acomodeze noului lor stil de viață și traiului alături de două mame.

Haters Back Off

Miranda Sings crede că are talent muzical, astfel încât postează pe YouTube clipuri cu ea interpretând diferite melodii în vogă. Își dorește faima și aprecierea celor din jur, dar, odată cu această aspirație, încep să apară și problemele cu care se confruntă orice ,,cântăreț’’ serios: criticile negative. În rolul principal se află Colleen Ballinger, însăși creatoarea serialului. Colleen postează pe YouTube, încă din 2008, clipuri în care apare sub identitatea de Miranda Sings, un personaj netalentat, narcisist și prea plin de încredere. Netflix, compania care produce Haters Back Off, descrie serialul de comedie ca fiind un comentariu asupra societății de astăzi și asupra fascinației noastre în legătură cu faima.

Red Band Society

Un grup de adolescenți se împrietenesc în spitalul în care sunt internați și parcurg împreună drumurile anevoioase cauzate de afecțiunile lor, experimentând, totuși, sentimente specifice vârstei, precum dragostea. Deși are numai un sezon, Red Band Society te va impresiona, deoarece prezintă o poveste originală, diferită de tot ce ai văzut până acum într-un serial pentru adolescenți.

Text de Emilia Mocanu, elevă la Şcoala Centrală din Bucureşti. Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle