5 seriale (cu potenţial) anulate mult prea repede

da-vinci

Pe de o parte, sunt seriale ca Grey’s Anatomy sau Supernatural, care, chiar dacă au exploatat toate laturile poveştii şi au depăşit zece sezoane, reuşeşesc să păstreze publicul de partea lor. Iar pe de altă parte, sunt seriale extrem de promiţătoare la început, dar care, la un moment dat, îşi pierd fanii şi nu mai reuşesc să găsească reţeta succesului. Dar asta nu înseamnă că nu au fost bune. Aşa că, dacă vrei să începi un serial interesant, care să nu îţi ocupe mult timp, ți-am pregătit cinci propuneri pentru un maraton de câteva zile şi… câteva sezoane.

Twin Peaks
Creat de David Lynch, cel mai popular serial al anilor ’90 este în continuare un hit. Chiar dacă nu ai văzut Twin Peaks la vremea lui, nu e timpul pierdut nici acum: povestea te va prinde cam din primele minute. Iar dacă adori suspansul, cu siguranţă nu vrei să ratezi această producţie. Agentul FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) ajunge în orașul Twin Peaks pentru a investiga moartea suspectă a unei adolescente, Laura Palmer. Pe măsură ce ancheta avansează, încep să iasă la iveală secretele bizare ale tuturor celor care locuiesc aici. Twin Peaks a fost anulat după numai două sezoane, însă fanii celebrei serii au acum un nou motiv de bucurie: David Lynch a anunţat o continuare a serialului pentru anul viitor, iar Kyle MacLachlan a confirmat deja că revine în rolul agentului Cooper.

The Borgias
Din punctul meu de vedere, The Borgias a fost și va rămâne unul dintre cele mai interesante seriale istorice din toate timpurile. Acțiunea lui se învârte în jurul controversatului Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), care devine Papa Alexandru al VI-lea prin intermediul unor comploturi și intimidări șocante. Cu o putere de manipulare impresionantă, acesta se folosește de propria familie, în special de fiica sa cea mică, Lucrezia (Holliday Grainger), pentru a forma alianțe în toată Italia, urmărind să obțină controlul absolut. După trei sezoane, serialul a fost anulat brusc și, chiar dacă se vorbea, la un moment dat, despre un film care să încheie povestea familiei Borgia, planul a fost abandonat.

borgias

Da Vinci’s Demons
Este serialul meu preferat, am văzut primul sezon de patru sau cinci ori până acum și tot l-aș mai vedea fără să mă plictisească o clipă. Creație a lui David S. Goyer, scenaristul filmelor The Dark Knight, Blade și Man of SteelDa Vinci’s Demons urmărește viața tânărului și rebelului Leonardo Da Vinci (Tom Riley face un rol grozav!) la Florența și relația sa cu familia Medici. Serialul se distanțează pe alocuri de istorie, Goyer având propria lui viziune asupra acestui personaj fascinant. Da Vinci’s Demons a fost anulat după numai trei sezoane, în ciuda feedback-ului pozitiv, deoarece producătorii de la Starz au hotărât să investească mai degrabă în Outlander, un serial cu o audiență mult mai mare.

da-vinci-s-demons

Rome
Rome a fost unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale celor de la HBO, care au colaborat cu BBC la realizarea acestui serial. Bugetul său de producție a ajuns undeva la 100 de milioane de dolari și, chiar dacă a avut un succes foarte mare, investiția nu a putut fi susținută, iar Rome s-a încheiat după două sezoane. Serialul prezintă societatea și cultura din ultimele zile ale Republicii, lupta pentru putere, intrigile și pasiunile romanilor. Bineînțeles, nu lipsesc nici personajele de legendă ale Romei Antice: Iulius Cezar (Ciaran Hinds), Brutus (Tobias Menzies), Marcus Antonius (James Purefoy) sau Cicero (David Bamber).

The Bridge
Când a fost lansat, în 2013, The Bridge chiar avea potențial, fiind un serial polițist cu o acțiune plasată în Statele Unite și Mexic și un subiect destul de ofertant. Cu toate acestea, se pare că povestea celor doi detectivi, Marco Ruiz (Demian Bichir) și Sonya Cross (Diane Kruger), care încercau să prindă un criminal în serie, nu a reușit să treacă proba timpului, iar show-ul a fost anulat după două sezoane.

the-bridge

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle