5 restaurante cool în București, perfecte pentru prânz

Indiferent dacă te gândești la un mic dejun alături de prietenele tale, de un prânz relaxat cu familia sau de o cină ușoară, într-un loc cool, cu siguranță că ai deja niște restaurante preferate. Însă probabil te gândești camăcar de data aceastace-ar fi să schimbi decorul și meniul?

Deși în București sunt o mulțime de restaurante și puburi perfecte pentru o ieșire cu prietenii seara sau în weekend, ți-am făcut o listă cu 5 dintre restaurantele în care merită să te duci măcar o dată. Spun măcar o dată, pentru că sigur te vei întoarce a doua oară, și desigur le vei recomanda și altora. Exact de aceea am simțit nevoia să îți recomand locurile din  București care mi-au atras atenția nu doar prin mâncarea delicioasă și băuturile sofisticate, ci și prin design-ul unic. Asta pentru că un prânz sau o cină bună trebuie să vină la pachet cu o atmosferă specială, pe care fiecare loc în parte reușește să o transmită printr-un concept unic.

Simbio

Simbio este locul în care te simți acasă, în care ai parte de liniște, de calm, și de o atmosferă super relaxantă. Încă din momentul în care ajungi acolo și vezi clădirea veche transformată în așa fel încât să atragă atenția trecătorilor, îți dai seama că înăuntru te așteaptă ceva deosebit. Mobilierul și fiecare element de design reușește să contribuie la armonia dintre urban, modern și vechi. Bucătăria deschisă în care vezi cum îți este pregătit ceea ce ai comandat, te face să te simți într-un mediu familiar. Când spun Simbio mă gândesc la: urban, stil, vintage, verde, relaxare, casă. (Adresă: Strada Negustori 26, http://simbiokb.ro/#kitchen-bar)

Frudisiac

Acest loc se va afla, fără doar și poate, în toate topurile mele: cel mai tare design, cea mai bună cafea, super mâncare vegană, cel mai autentic loc din București. Arhitectura minimalistă a acestui loc, cât și conceptul original față de alte cafenele sau restaurante din zonă, reușește să spargă tiparele. Tot interiorul din lemn ți-ar spune la prima vedere că pare rigid, însă atmosfera este una caldă și prietenoasă. Dacă și tu ești fan al stilului minimalist și îți plac lucrurile simple, dar bine gândite, trebuie neapărat să vizitezi acest loc. Când spun Frudiasic mă gândesc la: autenticitate, minimalism, mâncare sănătoasă, simplitate, liniște. (Adresă: Intrarea Bitolia 4, https://www.facebook.com/frudisiac/)

Bocca Lupo

Bocca Lupo este restaurantul cu specific italienesc cu ajutorul căruia poți călători pentru o vreme exact în inima Italiei. Pe lângă preparatele delicioase pregătite ca la mama lor acasă, vei rămâne fascinant de câteva elemente de design la care nu te-ai fi gândit că pot exista într-un restaurant. Să îți fie preparată cina într-o jumătate de Fiat galben este ceva cu care nu te întâlnești prea des, nu-i așa? Pe lângă asta, în timp ce îți servești porția de paste, poți admira o Vespa suspendată de un perete lângă bar. Când spun Bocca Lupo mă gândesc la: Italia, mâncare savuroasă, Fiat, eleganță, clasic. (Adresă: Str. Doctor Joseph Lister, nr.1, http://boccalupo.ro/)

Victoriei 18

Nu știu tu, dar eu iubesc street food-ul! Faptul că cineva s-a gândit ca mâncarea care se servește pe stradă în toate colțurile lumii să fie adunată într-un singur loc, mi se pare foarte cool! Pe lângă faptul că mâncarea este genială, restaurantul are un design încântător. Pereții sunt decorați modern și toate elementele sunt aliniate într-un stil urban. Interesant este că aici poți vedea și colecții ale designerilor români. Când spun Victoriei 18 mă gândesc la: creativitate, burgeri delicioși, noutate, urban, cool. (Adresă: Calea Victoriei 18, http://victoriei18.ro/)

Mahala

Pentru iubitorii de artă, folclor și lucruri creative, restaurantul românesc Mahala este un loc care trebuie văzut! Aici nu mergi doar ca să mânânci bine, ci să admiri picturi, pereți scrijeliți sau canapele cu modele folclorice. De la primul pas în acest restaurant, vei simți aerul hip, dar tradițional la bază. Tot conceptul a fost gândit de la locație (aproape de mahalaua Rahovei și Piața de Flori), până la prezentarea mâncărurilor cu specific românesc într-o reinterpretare urbană. Când spun Mahala mă gândesc la: folclor, hipster, tradițional, culoare, contemporan, românesc. (Adresă: Palatu Bragadiru, Calea Rahovei, nr.147-153, http://www.restaurant-mahala.ro/)

Foto: arhiva restaurantelor prezentate, www.pexels.com

CITEȘTI ȘI:

Ce poţi face două zile la Bologna

Categorii Lifestyle