5 produse pentru un machiaj minimal

Rodarte SS16

Dacă mai aveam vreun dubiu, după show-urile de la London Fashion Week, ştim cu exactitate că machiajul minimal este din nou pe val. Modelele care au defilat pentru J.W Anderson ne-au cucerit cu un look fresh şi sprâncene naturale. Iar Rodarte, Thakoon şi Alexander Wang sunt alte surse de inspiraţie de care să ţii cont. Vestea bună este că, pentru a adapta aceste exemple în viaţa de zi cu zi, nici măcar nu ai nevoie de un număr infinit de cosmetice.

Chiar dacă la prima vedere tenul pare că nu e machiat deloc, de fapt se folosesc tonuri nude atât pentru faţă, buze şi ochi. Tocmai de aceea, pentru a recrea acest look, ai nevoie de o paletă de farduri nude şi marouri discrete. În plus, pune mare accent pe alegerea unui fond de ten cât mai fluid, şi a unui concealer care nu se strânge. Iar un iluminator în culoarea şampaniei este un must-have.

„Mulţi designeri cu renume au mizat anume pe frumuseţea naturală a modelelor pe care le-au ales să iasă pe catwalk”, spune Katiuşa Popovici, make-up artist. „Au instaurat astfel regula că e obligatoriu să avem în beauty kit rujuri şi farduri în nuanţe naturale. Mare atenţie! Pentru a alege acest tip de machiaj, oferiţi-i tenului un ritual de îngrijire complex: curăţare, exfoliere şi hidratare. Fondul de ten lejer sau BB cream-ul va uniformiza culoarea pielii, un blush în tonuri de roz pal şi un iluminator sunt produsele de care ai nevoie primăvara aceasta pentru a obţine efectul no make-up make-up.”