5 produse de păr care neutralizează nuanța de galben

Știm povestea – ne programăm la salon pentru obținerea nuanței perfecte de blond, fie el platinat, alb, sau cenușiu. Deși se numără printre cele mai spectaculoase rezultate, nuanțele reci de blond sunt și dificil de întreținut, deoarece, după un timp, părul tinde să capete acele tente de galben. Ce este de făcut în această situație?

Apelăm la produsele de îngrijire pe care le putem folosi acasă. Fie că alegi pentru acest pas un șampon, un balsam hidratant sau o mască reparatoare, singurul criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere este capacitatea produsului de a neutraliza nuanțele de galben din păr.

Un astfel de produs este eficient atât pentru persoanele care și-au vopsit părul blond, însă nu au reușit să obțină acel aspect platinat, cât și pentru femeile și bărbații care urmăresc să dea puțină strălucire firelor grizonate.

Șampoanele nuantatoare au, de regulă, timp de acționare mai scurt, de până la 3 – 5 minute, însă intervalul depinde de starea părului. Pe un fir vopsit va prinde imediat, chiar și în câteva secunde, în timp ce pe albul natural va necesită cel puțin 3 minute de acționare. Nu este o regulă, dar se poate întâmpla ca șamponul nuanțator să usuce firul de păr, așadar ia în calcul utilizarea unei măști hidratante după samponare.

L’Oréal Professionnel Série Expert Silver este un șampon nuanțator care te poate scăpa de nuanțele de galben sau portocaliu, care se instalează în momentul în care părul încărunțește sau albește. De asemenea, va intensifica nuanța de gri și îi va da vitalitate. El poate fi utilizat și de persoanele care au părul blond și doresc un blond platinat, mai rece, cu tentă argintie.

Goldwell Dualsenses Silver este un produs care, prin simpla șamponare, va acoperi firele grizonate sau albe și le va uniformiza, făcându-le să strălucească. De asemenea, vei scăpa și de tonurile gălbui, rămânând în locul lor reflexii luminoase.

Elseve Color Vive Purple este un șampon nuanțator gri menit să neutralizeze reflexele galbene care pot apărea în urma colorării părului în nuanțe de blond sau a decolorării, datorită pigmenților violeți din componență.
Părul capătă reflexe gri, rezultatul este unul uniform, părul rămâne hrănit și mătăsos, iar culoarea este protejată. Neutralizează tonurile nedorite de galben și portocaliu.

Șamponul Fanola Anti-Galben nuanțator este ideal pentru părul cărunt ,blond , super-deschis sau decolorat. Pigmentul violet care persistă în acesta, reduce și taie nuanțele nedorite de galben din părul vopsit blond sau suvițat.

Simți nevoia de mai multă hidratare? Alege o mască nuantatoare, precum cea de la Maria Nilă. Masca nutritivă cu pigmenți de culoare cu efect temporar revigorează rapid părul. Această se lasă să acționeze 3-10 minute, în funcție de intensitatea dorită, apoi se clătește părul.