5 produse care nu trebuie să lipsească din portfardul tău

Pe lângă ce ai deja probabil în portfard, există anumite produse cu ajutorul cărora poți transforma un look basic într-unul deosebit. Detaliile sunt întotdeauna cele care fac diferența. Așadar, cu cât le acordăm mai multă atenție, cu atât ne putem îmbunătăți considerabil rutina de machiaj. Cele mai populare produse din trusa de machiaj a unei femei sunt, în general, un fond de ten, corector, blush, câteva rujuri, mascara și 1-2 creioane de ochi. Dacă le ai pe acestea, îți poți realiza liniștită atât machiajul de zi, cât și cel de seară. Există însă câteva produse care vor schimba radical (în bine) aspectul final al machiajului tău.

Baza de machiaj este un element-cheie pentru o textură fină a pielii. Aceasta trebuie adaptată în funcție de nevoile tenului tău. Dacă ai un ten cu tendință de uscare aplică o bază hidratantă, iluminatoare. BECCA Shimmering Skin Perfector lasă tenul proaspăt, luminos și neted. Disponibil în magazinele Sephora.

După ce aplici baza, fondul de ten și corectorul preferat, fixează zonele cu riduri fine sau predispuse la exces de sebum cu un strop de pudră translucidă. Este important ca pudra să fie extrem de fină, fără pigment, tocmai pentru a fixa și a netezi tenul fără a-l încărca. #AList recomandă cu încredere RCMA No Color Powder, potrivită oricărui tip de ten, în orice nuanță. O găsești aici.

Niște sprâncene îngrijite îți pot schimba radical look-ul în bine. Perie sprâncenele cu mascara nuanțatoare pentru a obține două beneficii dintr-o singură aplicare: fire de păr aranjate și fixate pe tot parcursul zilei și un strop de culoare care va acoperi micile goluri din sprancene.  NYX Tinted Brow Mascara este un produs ideal pentru a obține efectul de sprâncene îngrijite. Disponibil în magazinele NYX.

Adaugă un strop de iluminator pe pomeți și în colțurile interne ale ochilor pentru un aer proaspăt, fresh și tineresc. Dacă nu ești adepta strălucirii intense, poți alege un produs foarte fin, fără particule mari de sclipici, care lasă acel aspect umed al pielii, care reflectă lumina discret atunci când întorci capul. TOO FACED Candlelight Glow este un astfel de produs și vine în două nuanțe, una rose pentru tenul deschis și una peach ideală tenului mediu sau mai închis. Produsul este disponibil în magazinele Sephora.

Spray-ul de finisare a machiajului aduce o îmbunătățire considerabilă aspectului final al makeup-ului. Acesta ,,topește” orice pudră care stă la suprafața pielii oferind acel aspect încărcat, și lasă tenul hidratat, cu un aspect natural. Alegerea spray-ului de finisare se face în funcție de tipul de ten și de aspectul final dorit. Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre acest subiect, citește articolul meu despre spray-uri de finisare aici.

TOO COOL FOR SCHOOL Coconut Water Mist este un spray hidratant, ideal pentru uz zilnic. Îl găsești în magazinele Sephora.

Sunt convinsă că vei sesiza o îmbunătățire în aspectul final al machiajului tău dacă vei încorpora acest tip de produse în rutina ta de frumusețe. Sper să îți fie de folos!