Idei de weekend: piese de teatru pe care nu ar trebui să le ratezi

Mă gândesc cu ce aș putea compara o oră, două sau poate mai multe.. petrecute într-o sală de teatru. Poate cu o oază de liniște, cu o fugă din agitația urbană într-un loc prietenos care te încarcă cu energie pozitivă? După o săptămână agitată, oaza de liniște mult dorită o poți experimenta într-un mod unic doar la teatru. Dacă ți-e dor de astfel de clipe, te invit să mergi în acest weekend la un spectacol.

Uite aici câteva propuneri pentru tine:

No Man’s Land de Danis Tanović

Astăzi, 3 februarie la Teatrul Național I.L.Caragiale București la ora 19:00 în Sala Studio se va derula un spectacol care te va fascina cu siguranță. Piesa No Man’s Land de Danis Tanovic, în regia bulgarului Alexander Morfov îți va prezenta o poveste despre lumea dură a războiului, într-o notă de sarcasm, cu mult umor negru și ironii. Alina Epîngeac spune în Yorick.ro că este vorba despre „un spectacol în care viața și moartea își dau mâna, dar se trădează cu zâmbetul pe buze”. Sună interesant, nu-i așa?

UN STEJAR de Tim Crouch

Dacă ești din Piatra Neamț sau pur și simplu te afli într-o escapadă prin zonă și vrei să te delectezi cu ceva de calitate, fă o „vizită” la Teatrul Tineretului. În acest weekend, în zilele de sâmbătă, 4 februarie și duminică, 5 februarie, de la ora 19:00 va avea loc premiera spectacolului Un stejar, regizor Bobi Pricop și scenograf Adrian Damian. Îți spun că vei experimenta teatrul într-un mod senzațional dacă te vei afla în sală. Ineditul acestei piese de teatru constă în faptul că unul dintre cei doi actori care vor juca în spectacol, acceptă provocarea de a se afla la prima întâlnire cu textul chiar în timpul derulării reprezentației, în fața publicului. Ce idee ingenioasă!

Februarie plin de spectacole la UNTEATRU București

Mi-e greu să mă hotărăsc doar la o sigură piesă de teatru din cele care se desfășoară în luna februarie la UnTeatru. Sunt multe și bune.. Așadar, dacă ți-ai propus ca în zilele de weekend care urmează să te încarci cu bună dispoziție, îți recomand premiera Lumea dinăuntru de John Elsom în premieră cu Valentina Zaharia, regia Catinca Drăgănescu este un spectacol care te va trezi la realitate și îți va răspunde la întrebări de care fugi.

Alte piese de văzut la Unteatru – AICI. 

Citește și:

Premiile Oscar 2017: lista nominalizărilor

Categorii Lifestyle