5 pași prin care să cureți bijuteriile pe care le porți zilnic

bijuterii

Spălatul pe mâini cu bijuterii nu echivalează igienizarea acestora, așa că am pregătit o listă cu 5 pași prin care să îți cureți piesele pe care le porți zilnic. 

Spălatul mâinilor este una dintre activitățile principale ale acestei perioade, însă, dacă obișnuiești să poți câteva bijuterii zilnic, poate chiar ai câteva piese pe care nu le dai jos niciodata, cum ar fi verigheta sau o brățară a prieteniei, cu o puternică valoare sentimentală, e timpul să afli cum poți să le cureți astfel încât să elimini orice pericol care ar putea să le știrbească strălucirea. Iar spălatul pe mâini cu inele, de exemplu, este primul obicei la care trebuie să renunți, de dragul longevității acestora! Iar mitul scrumului de țigară poate doar ajuta lustruirea, nu și igienizarea.

Așa că am pregătit o listă cu 5 pași prin care să duci la îndeplinire cu succes curățarea bijuteriilor:

  1. Primul pas constă în a scufunda bijuteriile preferate într-un pahar sau într-un recipient cu apă caldă, în care amesteci puțin detergent de vase. Un alt tip de săpun ar putea afecta suprafața pieselor. Răbdarea este esențială pentru că rezidurile de cremă de mâini sau de săpun pot întârzia puțin procesul.
  2. După ce orice substanță sau peliculă nedorită este înmuiată sau complet înlăturată de pe bijuterie, poți folosi o periuță de dinți cu perișori foarte moi pentru a te asigura că îndepărtezi toate bacteriile, în special din zonele cu detalii milimetrice, cum ar fi cele de pe piesele realizate în argint filigranat. Argintul este un metal foarte sensibil, așa că mișcările trebuie realizate cu toată blândețea din dotare.
  3. Ai mare grijă la pietrele naturale precum coralul sau perla, se pot zgâria foare ușor. Iar atunci când igienizezi locuința, fii atentă ca substanța în care ai pus clor să nu le atingă, pentru a nu le răpi strălucirea care te face să te simți atât de bine când le porți! Află că nici dezinfectantul de mâini nu e într-o relație fericită cu bijuteriile… Poate că, pentru o vreme, mai ales dacă ești încă nevoită să lucrezi de la birou, ar fi bine să lași puțin la păstrare în cutia cu nestemate aumite piese mai sensibile!
  4. După ce ai terminat de frecat bijuteriile cu periuța de dinți, le poți lustrui cu o lavetă foarte fină, cum este cea din tocul de ochelari.
  5. Asigură-te că locul în care păstrezi bijuteriile este, de asemenea, curat, iar fiecare piesă beneficiază de „spațiu personal.” Spuneam mai sus că argintul e un metal sensibil, așa că încearcă pe cât posibil să nu le lași îngrămădite într-o cutiuță. Astfel, vei putea alege mult mai ușor ce bijuterie vrei să porți într-un anumit moment, le vei observa mai bine și le vei păstra imaculate mult mai mult timp, dacă nu vei scormoni zilnic prin ele!

Foto: Hepta