5 orășele romantice pe care trebuie să le descoperiți în Europa

orasele romantice

Când vine vorba despre vacanțe, regula noastră este una singură: cu cât mai multe, cu atât mai bine! Serios acum, nu există pe nicăieri un job în a cărui fișă a postului să scrie: „responsabil cu și de distracția din vacanță”? Nu de alta, dar chiar am excela la acest capitol.

În orice caz, noi ne facem planuri pentru o nouă aventură. După ce ne-am ocupat intens de Italia și cele mai frumoase destinații din Sicilia, după ce am trecut pe bucket list cele mai colorate destinații din jurul lumii și după ce am pus ochii pe câteva destinații atipice pentru luna de miere, acum ne îndreptăm atenția către cele mai romantice orășele ale Europei. Sunt mai puțin cunoscute decât Parisul și Veneția, sunt intime și micuțe, dar arată absolut fermecător! Și în mod sigur vă veți îndrăgosti de ele iremediabil!

Český Krumlov, Cehia

Când vine vorba despre Cehia, toată lumea se gândește instantaneu la Praga și la magicul centru istoric al orașului. Dar această țară ascunde și alte comori ce merită descoperite. În Boemia de Sud, la mai puțin de 200 de kilometric de Praga, se află un colț de poveste, Český Krumlov, un loc în care chiar vă veți simți asemenea unor personaje din basme. Străduțe pietruite, poduri peste apă oriunde ați privi și clădiri care și-au păstrat detaliile de odinioară: Český Krumlov face parte din Patrimoniul UNESCO și este considerat unul dintre cele mai romantice orașe din Europa.

Počitelj, Bosnia & Herzegovina

Cu siguranță nu plănuiți foarte des o excursie în Bosnia & Herzegovina, dar, din când în când, mai trebuie să ieșim din zona de confort și să facem alegeri neobișnuite. Mai ales când sunt în discuție locuri ca Počitelj, un orășel istoric situate pe malul stang al râului Neretva. Ungurii și otomanii au petrecut perioade îndelungate aici, așa că influența lor se va simți la fiecare pas. În plus, Počitelj se află la aproape 30 de kilometri de Mostar, un alt orășel medieval fascinant, în care veți avea sentimentul că v-ați întors în timp.

Pučišća, Croația

În ultimii ani, turismul Croației a explodat, iar oamenii aleg acum această destinație în detrimentul celor clasice din Grecia sau Turcia. Iar dacă despre Split și Dubrovnik, reprezentantele de seamă ale Coastei Dalmate, știe deja toată lumea (noroc cu serialul Game of Thrones, care a transformat Dubrovnikul în principala destinație turistică a Croației), Pučišća, acest orășel de pe insula Brač, a stat multă vreme într-un con de umbră. Însă a venit momentul să schimbăm treaba asta, pentru că acest loc înconjurat de apă, cu verdeață și clădiri din piatră, este un mic colț de paradis. Și merită inclus pe lista destinațiilor must see.

Sintra, Portugalia

Toate destinațiile din Portugalia, dar Sintra este cu totul și cu totul specială. La aproximativ 30 de kilometri de Lisabona vei găsi un orășel de care vă veți îndrăgosti din prima clipă. Sintra ascunde palate și castele pline de culoare, care par desprinse din basme, dar și parcuri și grădini exotice, în care veți descoperi lucruri minunate. Dacă plănuiți o vacanță aici, treceți pe lista obiectivelor de neratat Palatul și Parcul Pena, Castelul Maurilor și Palatul Monserrate. Iar dacă aveți chef de o aventură inedită, mergeți până la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, un loc în care priveliștea chiar e spectaculoasă. Reveniți apoi în Sintra și relaxați-vă la plajă – sunt o mulțime de plaje care arată minunat, așa că veți avea de unde alege!

Ghent, Belgia

Uitați de Bruxelles, care, deși are farmecul său, nici nu se compară cu fascinantul Ghent, adevărata comoară a Belgiei. Alături de Brugges, bineînțeles. Ghent este un oraș-port și un oraș universitar de care veți fi cuceriți instantaneu. Odată ce ajungeți aici, nu ratați Catedrala St. Bavo și Castelul Gravensteen, un castel medieval, unde au avut loc filmările pentru serialul BBC The White Queen, dar și pentru pelicula Emperor, cu Adrien Brody în rolul principal. Mai mult decât atât, iubitorii de artă vor adora acest oraș pentru muzeele sale: S.M.A.K (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst sau City Museum for Contemporary Art), unde veți găsi opere de Francis Bacon sau Andy Warhol, și M.S.K. (Museum voor Schone Kunsten sau Museum of Fine Arts). Bineînțeles, nu puteți pleca din Ghent fără un tur al ciocolateriilor belgiene și un răsfăț dulce.

Foto: hepta.ro, pixabay.com

Categorii Lifestyle