Cinci orașe istorice în care trebuie să ajungi măcar o dată în viață

5 orase istorice

Când vine vorba de vacanțe, îmi place să aleg destinații în care să nu am timp să stau locului o clipă. OK, poate că exagerez puțin, fac pauze foarte des (mai ales pentru poze, poze cu fiecare colț, din fiecare unghi), dar ador să mă plimb, să vizitez, să descopăr cât mai mult de la primele ore ale dimineții, până seara târziu.

Și îmi plac poveștile. Iar locurile cu povești sunt preferatele mele. Din acest motiv, astăzi vă propun să pornim împreună în căutarea lor, a acelor destinații de vacanță mai puțin cunoscute, în care simțim că ne-am întors în timp și în care devenim protagoniștii unor aventuri din altă epocă.

San Gimignano, Italia
Sunt fascinată de Toscana și v-am povestit deja planul meu de a ajunge acolo în următoarele luni. Și cred că orășelul San Gimignano este unul dintre reprezentanții de seamă ai acestei regiuni, așa că nu se putea să nu îl trec pe lista de must see. Cunoscut drept Orașul Turnurilor, San Gimignano are o arhitectură medievală bine conservată, centrul său istoric făcând parte din patrimoniul UNESCO.

san g

Regensburg, Germania
Unul dintre cele mai vechi orașe ale Germaniei, Regensburg a fost fondat de romani în urmă cu aproape 2.000 de ani. Atracția principală este reprezentată de centrul istoric, cu Podul de Piatră, primul ridicat peste Dunăre, construit în secolul al XII-lea, și cu celebra Catedrala Regensburg, prima catedrală în stil gotic din regiunea Bavaria. Cel mai apropiat oraș mare (cu aeroport) este München, aflat la aproape 130 de kilometri de Regensburg.

regensburg

Toledo, Spania
Situat la aproximativ 70 de kilometri de Madrid, Toledo este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe ale Spaniei, dar și un loc extrem de interesant din punct de vedere cultural, grație influențelor musulmane (orașul a fost sub ocupație arabă până în secolul al XI-lea), evreiești și romane. Mânăstirea San Juan de los Reyes, Catedrala din Toledo, fortăreața Alcazar, Moscheea Cristo de la Luz și Palatul Galiana sunt doar câteva din obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Toledo.

Toledo

Carcassonne, Franța
Situat în sud-vestul Franței, la mai puțin de 100 de kilometri de Toulouse, Carcassonne este renumit pentru zidurile vechi ce împrejmuiesc orașul. Principalul obiectiv turistic din Carcassonne este fortăreața medievală (inclusă în patrimoniul UNESCO în 1997), care a apărut și în filmul Robin Hood: Prince of Thieves, cu Kevin Costner în rolul principal.

carcassonne

Göreme, Turcia
Göreme este un oraș cu o poveste magică din Cappadocia, o regiune stâncoasă a Turciei, renumită pentru zborurile cu balonul cu aer cald, care au devenit o obișnuință aici. Göreme este sculptat în mare parte în piatră și a fost oraș creștin în timpul epocii romane. Parcul Național Göreme a fost inclus în patrimoniul UNESCO în 1985.

goreme

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle