5 obiceiuri sănătoase de a-ți începe ziua

obiceiuri sănătoase

În primul rând, nu e o noutate că dimineața suntem cei mai productivi, așa că e momentul perfect să începi cu un plan care să-ți asigure productivitatea pe tot parcursul zilei. Iată câteva modaități care te vor ține focusată de-a lungul zilei.

Fă-ți planul pentru ziua respectivă

Fără un program chiar și „în mare“ pentru ziua care urmează, e ușor să te abați de la task-uri, așa că ia-ți 5 minute, la cafea, pentru a-ți pune în ordine prioritățile. Le poți scrie într-un carnețel, sub formă de listă și le poți bifa apoi, pe măsură ce le-ai rezolvat.

Citește un articol salvat în Favorites

Sigur ai salvate articole și tot felul de chestii utile în Favorites, așa că dimineața e un moment prielnic să citești măcar unul dintre ele. În timpul zilei vei fi prea ocupată să le salvezi, așa că, dacă seara vrei să te relaxezi la un film, dimineața o poți rezerva pentru informare.

Fă exerciții timp de 10 minute

10 minute înseamnă foarte puțin în economia unei zile agitate, așa că dedică-le unui mic antrenament. Incepe cu un minut de stretching și apoi continuă cu câteva exerciții ușore. Yoga e o altă variantă bună. Găsești pe Youtube numeroase programe, alege-l pe cel care ți se potrivește și care nu ți se pare o corvoadă, așa îți vei spori șansele să îl menții pe o perioadă îndelungată.

Bea un pahar cu apă și câteva picături de lămâie

Această licoare e recunoscută pentru efectele benefice asupra sistemului digestiv, reduce senzația de foame și, surprinzător sau nu, te va „trezi“ mai repede.

Nu sări peste micul dejun

Da, chiar e cea mai importantă masă a zilei. Asta ar trebui să te convingă. Nu contează că mânânci doar un ou fiert și o felie de pâine prăjită cu unt – micul dejul îți va asigura energia potrivită pentru a-ți începe ziua.

Foto: pixabay.com

Categorii Lifestyle