5 motive și mai multe să iubim România. Mesajul vedetelor, de 1 Decembrie

Am întrebat câteva vedete de ce iubesc România? Amalia Enache, Alex Dima, Corina Caragea, Cristian Leonte și Rareș Năstase ne-au spus cu emoție care sunt motivele pentru care îți iubesc țara în care s-au născut și trăiesc!

Amalia Enache

Iubesc România așa cum îi iubești pe ai tăi, cu bune și ele. Iubesc România pentru că mi-a dat rădacini. Iubesc România și cred că în nicio altă parte nu aș fi putut avea o bunică așa cum am avut eu. Iubesc România pentru că pe părinții mei nu i-am auzit vreodată vorbind-o de rău. Iubesc România pentru că m-a obligat să mă descurc în situații pe care nu le-aș fi întâlnit în nicio altă parte. Iubesc România pentru limba ei frumoasă. Iubesc România pentru necunoscutul care s-a aplecat din senin, pe stradă, să-mi lege un șiret când umblam cu fetița mea în marsupiu. Iubesc România pentru că mi-e casă. Iubesc România pentru oamenii ei buni, pentru că aici mi-am făcut cei mai trainici prieteni. Iubesc România pentru că are mereu resurse să râdă, să facă haz de necaz, să reziste, să se reinventeze. Iubesc România pentru că e în definitiv blajină.

Corina Caragea

Iubesc România pentru că are ceva ce nu aș găsi nicăieri în lumea asta, oricât de departe, de civilizat, de modern ar fi locul. Are emoție. România este țara mea prin toate simțurile. Mirosul teilor din fața blocului, strada pe care se află școala mea, ulița pe care am crescut, bunica ce încă mă așteaptă la poartă, prieteni din copilărie, gustul de roșii cu brânză, talentul nostru, al romanilor, de a face haz de necaz, felul în care ne distrăm, căldura cu care deschidem ușa oricărui străin și îl așezăm la masa noastră. Toate astea nu le pot cumpăra sau exporta, de aceea, oricum ai fi, România, te iubesc!

Alex Dima

Iubesc România pentru verdele din ea. Pentru munți, pentru Delta Dunării, pentru dealuri, pentru păduri. Dar mai ales, iubesc România pentru oamenii care schimbă lumea în jurul lor, care au inițiativă și fac lucruri aici, care nu se dau bătuți, pentru oamenii care ajută oameni. Asta e România vie pe care eu o iubesc. Am și multe lucruri care nu-mi plac. Prea multe, chiar. Dar cred că e de datoria noastră a tuturor să încercam să facem România iubibilă. Eu spun că trebuie să căutăm în jurul nostru motive pentru a spune “România, te iubesc!” iar dacă nu le găsim, atunci trebuie să le construim.

Cristian Leonte

Iubesc limba română, e foarte bogată, suculentă la nevoie. E o încântare să auzi vorbind pe cineva care stăpânește și folosește toată forța limbii noastre. Iar resursele de umor pare că nu se sfârșesc. Iubesc peisajele curate ale țării noastre, dealurile – atât de diferite dintr-o parte în alta a țării, munții, pădurile și marea – părțile rămase întregi în fața lăcomiei sau prostiei oamenilor. Și iubesc o mână de oameni buni, cinstiți, muncitori și veseli, care se potrivesc perfect cu peisajul și de la care am noroc să învăț mereu ceva nou despre viața pe aceste plaiuri.

Rareș Năstase

Iubesc România pentru că îi iubesc pe românii model, românii care iau inițiativă și schimbă în bine lumea din jurul lor. Iubesc România pentru că aici îmi cresc copiii și vreau să fie o țară din care să nu plece împinși de împrejurări, la fel cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani cu milioane de români. Și când spun că iubesc România mă refer și la românii cu care ne mândrim peste hotare, oameni care influențează în bine, întreaga omenire – cercetători, profesori, doctori, antreprenori, artiști, sportivi care pun România pe harta lumii, chiar dacă de multe ori societatea românească le-a arătat spatele.

Sursa foto: PRO TV

Categorii Lifestyle